F-16's vliegen nu ook 's avonds boven Brabant

VOLKEL - Meerdere F-16-vliegers oefenen de komende vier weken op avondvluchten in het donker. Vanaf vliegbasis Volkel is maandag weer begonnen met die trainingen. Rond kwart over tien kwamen de toestellen over Waalwijk en omgeving. Verschillende mensen vroegen zich af wat er aan de hand was.

Volgens de Koninklijke Luchtmacht gaat het om geplande trainingen en is er niets aan de hand. De komende vier weken wordt van maandag tot en met donderdag 's nachts geoefend. Ook vanaf vliegbasis Leeuwarden zullen nachtelijke vluchten worden uitgevoerd.Geluidsoverlast
Normaal gesproken zijn de trainingsvluchten vooral overdag. Maar de komende vier weken kunnen mensen wel eens wat geluiden in de lucht gaan horen tijdens de avond en nacht. Mensen met vragen of klachten over geluidsoverlast kunnen bellen met Defensie: 0800-022 6033.

De F-16-vliegers trainen op luchtgevechten, navigeren, bijtanken in de lucht en laagvliegen in bepaalde oefengebieden. Met speciale nachtkijkers kunnen de piloten doelen signaleren op de grond. Het werken met die nachtkijkers vergt volgens Defensie veel oefening.  

De oefening kan niet op ieders begrip rekenen.


Deel dit artikel: