Video

Joris Mathijsen neemt officieel afscheid als international

9 november 2016 om 09:31
nl
Joris Mathijsen is woensdag officieel uitgezwaaid als international. Voorafgaand aan de oefeninterland tegen België werd afscheid genomen van de 36-jarige voetballer uit Goirle.
Profielfoto van van Erp Joost
Geschreven door
van Erp Joost

De oud-speler van onder meer Willem II, AZ en Feyenoord zette in september 2012 al een punt achter zijn loopbaan als international, maar een officieel afscheid kwam er nooit. Mathijsen speelde in totaal 84 wedstrijden in Oranje. Hij was actief op vier eindrondes: de EK's in 2008 en 2012 en de WK's in 2006 en 2010.
Slecht in statistieken"Ik ben zeer vereerd. Ik had het totaal niet verwacht" aldus Mathijsen op Omroep Brabant radio. Op de vraag hoe vaak hij gescoord heeft kan Mathijsen geen antwoord geven: "Oh nee, statistieken ben ik heel slecht in. Maar ik weet wel dat ik tegen Luxemburg heb gescoord."
Het WK in Zuid Afrika noemt hij zowel een hoogtepunt als een dieptepunt. "Het is absoluut een dieptepunt als je dichtbij zoiets moois bent en je redt het dan net niet. Dat doet nog steeds pijn."
TraditieDe KNVB wil graag weer een traditie maken van het uitzwaaien van internationals, zo schrijft Telesport. De laatste jaren is daar een beetje de klad in gekomen en dat kan volgens de bond anders.
Mathijsen is sinds deze zomer als technisch directeur werkzaam bij Willem II.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.