Boek over Armand: wie was de mens achter Nederlands bekendste hippie?

EINDHOVEN - Ben ik te min, vroeg hij zich ooit in een songtekst af. Armand, de zanger met het lange rode haar en de eeuwige wolk om zijn hoofd. Ras-Eindhovenaar. Ondertussen werd hij een gewaardeerde artiest, die voor niemand te min was. Zijn leven en zijn dood in 2015 werd overal breed uitgemeten. Volgende week komt er een boek uit met de titel 'Armand. En nou ik'. Alsof hij niet altijd het stralend middelpunt was.
De presentatie van het boek is dinsdag 15 november bij boekhandel Van Piere in Eindhoven. Het boek is geschreven door Marcel Groenewegen. Hij is basist van The Kik en speelde op de uitvaart van de door hem bewonderde Armand. De presentatie van het boek wordt gevierd met een hapje en een drankje, meldt het persbericht. Armand zou vragen: vergeten jullie niet iets?

Armand (1946 -2015) werd in 1967 beroemd dankzij zijn hit 'Ben ik te min' en groeide uit tot Nederlands bekendste hippie, protestzanger en cannabisambassadeur. In het boek probeert Groenewegen bloot te leggen wie de mens was achter dit roodharige sixties-icoon? Ondanks een jeugd waarin het niet meezat, kende Armand in de jaren zestig vele successen.

"De muziek, in de stijl van zijn grote voorbeelden Bob Dylan, Pete Seeger en Woody Guthrie, in combinatie met de scherpe, observerende, poëtische en maatschappijkritische teksten in zijn moerstaal, maakte van hem een unieke en authentieke artiest", aldus de uitgever.

Volharding resulteert in cultstatus
Hij speelde overal in Nederland en België, verzorgde het voorprogramma van The Rolling Stones en tourde met The Troggs. Maar de invloed van geld, roem en drugs betekende destijds ook bijna zijn ondergang. Vanaf de jaren zeventig verdween hij voor het grote publiek uit beeld. Toch bleef hij nummers schrijven en optreden, ook toen cocaïne en onzekerheden zijn leven domineerden.

Zijn carrière kende pieken en dalen; volharding resulteerde uiteindelijk in een cultstatus. In Armand. En nou ik vertelt Marcel Groenewegen het verhaal van een artiest en zijn oeuvre, maar vooral dat van een man.
Meer over dit onderwerp:
armand boeken marcel groenewegen