Laatste dag van brand in Someren-Heide? Iedereen hoopt het!

SOMEREN - Komt er vandaag 'eindelijk' een einde aan de brand bij Van den Hoogen Recycling in Someren-Heide? Dat is de vraag die iedereen in Someren wel bezig houdt. Van de brandweer en de gemeente tot de bewoners: iedereen snakt naar het bericht dat het vuur aan eind van de dag uit is.
Burgemeester Alfred Veltman zei donderdagavond dat de brand voor het weekend geblust kan zijn. Ook de brandweer laat vrijdag weten dat ze daarop hopen. Harde afspraken over wanneer de brand echt uit is, kunnen ze niet geven. Toch lijkt het einde nu dichterbij dan ooit.

Dat stemt ook veel omwonenden tevreden. Na dagen van overlast door rook en roetdeeltjes kan de brand zomaar vandaag voorbij zijn en dat zorgt voor een andere sfeer in de buurt.

Sympathiek gebaar
Waren de dorpelingen aan het begin van de week nog boos en vol wantrouwen richting de gemeente, nu lijken ze het vertrouwen terug te hebben en voelen ze zich serieus genomen. "De burgemeester kwam gisteravond persoonlijk langs om een brief af te geven. Dat vond ik een geweldig sympatiek gebaar", vertelt Marinus van Hoeij.

Ook de brandweer kon vrijdagochtend op een pluim rekenen. Zij kregen als dank voor hun inzet taart van de bewoners. "Dank jullie wel, kanjers, voor het vele werk", is te lezen op het kaartje bij de taarten.

ZIE OOK: Specialist: 'Brand Someren had geblust kunnen worden met minder overlast voor buurt'

Al 5 dagen brand
Bij het recyclingbedrijf staan al ruim vijf dagen rubberen banden in brand. Het vuur is lastig te blussen, omdat er een ondoordringbare korst is ontstaan door het gesmolten rubber. Water en andere blusmiddelen kwamen daar maar lastig doorheen. Nu lijkt er toch een blusmethode aan te slaan.
Meer over dit onderwerp:
someren someren-heide branden