Kijk mee achter de schermen bij BillyBird Park Hemelrijk

11 november 2016 om 12:17
nl
Ooit begonnen ze als een snackbar aan een waterplas, maar inmiddels is BillyBird Park Hemelrijk een pretpark waar jaarlijks meer dan 200.000 bezoekers komen. In de nieuwe tv-serie 'De Billy Familie' volgt filmmaker Chiel Overkamp de nuchtere Brabantse ondernemers Ton& Gerrie Derks. 'De Billy Familie' is vanaf 18 november iedere vrijdag om 18.55 uur (daarna ieder uur herhaald) te zien op Omroep Brabant.
Profielfoto van van der Meer Christel
Geschreven door
van der Meer Christel

Ton en Gerrie waren 25 jaar toen ze aan het avontuur begonnen en runnen het park nog steeds met veel liefde en doorzettingsvermogen. Want daar waar sommige pretparken een deel van het jaar dicht zijn, is het BillyBird Park het hele jaar open en daarmee staat het leven van Ton en Gerrie volledig in dienst van BillyBird. Op vakantie gaan is lastig, want zodra de zon maar even schijnt in Volkel willen ze direct terug naar hun geliefde park waar ook hun eigen woonhuis staat.
Druk, druk, drukToewerkend naar het 30-jarig bestaan heeft het stel geen tijd om terug te blikken of rustig achterover te leunen. De strijd om de bezoeker in het concurrerende aanbod van pretparken gaat gewoon door.
In 'De Billy Familie' zie je dat Ton en Henk, steun en toeverlaat en tevens Hoofd Civiele Dienst, wachten op de nieuwe bootjes voor de waterbaan. De kinderen komen in de oude bootjes niet vooruit waardoor de attractie er al jaren troosteloos bij ligt. Gaan de nieuwe bootjes de oplossing bieden?
Ook de verbouwing van de Kinderkermis, gevestigd in een oude kippenschuur, duurt langer dan verwacht. Komt deze verbouwing wel op tijd af? En lukt het Ton en Gerrie, die meer ideeën dan geld hebben, om alles te kunnen realiseren en zo hun park toekomstbestendig te maken?
Vrijdag 18 november'De Billy Familie' geeft een uniek kijkje in het reilen en zeilen van een oer-Brabants pretpark en alles wat daar bij komt kijken.Te zien vanaf 18 november iedere vrijdag om 18.55 uur (daarna ieder uur herhaald).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.