Provinciale politici gaan los op provinciehuis: 'Geen kalifaat in Brabant'

DEN BOSCH - Het is het jaarlijks hoogtepunt voor de provinciale politici: de begroting en de algemene beschouwingen. In het provinciehuis in Den Bosch kregen de partijen in Provinciale Staten, zeg maar het Brabants parlement, alle ruimte om met hun standpunten en stokpaardjes te komen.

Dat het CDA niets moet hebben van drugs en coffeeshops werd weer eens duidelijk. De partij wil niet dat drugscriminelen vrij spel hebben in onze provincie en pleit voor een keiharde aanpak. Het liefst zien de christen democraten dat de coffeeshops dicht gaan. Het CDA maakt zich ook ernstig zorgen over het dumpen van drugsafval in het buitengebied.

Opruimen
De streng gereformeerde SGP moet ook niets hebben van coffeeshops. De partij pleit voor het 'opruimen' van de shops waar je legaal wiet kan kopen en wil doorpakken met de aanpak van dugscriminaliteit.Geen Kalifaat
De PVV kwam natuurlijk met haar eigen stokpaardjes. De partij wil dat de islamisering van Brabant wordt stopgezet en wil geen kalifaat in onze provincie. De PVV noemt het niet normaal dat vrouwen bij een moskee via een aparte ingang naar binnen moeten.

Dat de PVV geen grote liefde voor Europa koestert is bekend. De partij voor de vrijheid wil in navolging van Groot-Brittannië een Nexit, of in het geval van Brabant dus een tweede Brexit.

Biologisch
Groen Links en de Partij voor de Dieren zijn bondgenoten als het gaat om biologisch boeren. Ze pleiten voor het stimuleren van biologische boerenbedrijven door de provincie.

Het kortst was het betoog van de fractie van Vijftig-Plus: "En dan maak ik er er nu een eind aan", zei de fractievoorzitter aan het einde van zijn betoog. Tot hilariteit van de zaal, waar op de elfde van de elfde ook wel eens gelachen mocht worden.


Deel dit artikel: