Wereldrecordpoging vogeltjesdans tijdens carnaval in Etten-Leur

ETTEN-LEUR - Al 25 jaar lang is het een goed gekoesterde traditie in Etten-Leur: het MaMi-spektakel. Na het behalen van vele wereldrecords, zoals 3524 mensen die twirlen en 3764 mensen die vaandelzwaaien gaat het collectief aankomend jaar voor het wereldrecord van de vogeltjesdans.
Dat zal niet zomaar de vogeltjesdans zijn, maar de vogeltjesdans op de tekst van Huub Hangop, die hij schreef voor de jubileum-cd van Omroep Brabant.Het huidige wereldrecord staat op een slordige 30.000 man, maar dit record werd gehaald in een Amerikaans voetbalstadion waarbij de toeschouwers op hun stoelen bleven zitten. "Dat gaan wij anders doen. We laten het hele plein meedansen, van begin tot eind", verduidelijkt Bastiaan Anink van MaMi. Zaterdagmiddag werd er al een kleine oefening gedaan bij het winkelcentrum in Etten-Leur met zo'n duizend man.

In de loop der jaren organiseerde het collectief allerlei ludieke spektakels. In 2010 werd zo bijvoorbeeld geprobeerd het record Droog Roeien verbroken, in 1988 het record stoelendans, in 1992 de langste waslijn en in 2003 het record emmertjes water halen.
Meer over dit onderwerp:
mami etten-leur huub hangop carnaval vogeltjesdans