Geen gratis koffie meer voor kleumende buspassagiers

14 november 2016 om 04:51
nl
Er wordt geen gratis koffie meer uitgedeeld aan busreizigers op de Tol West, die door de afsluiting van de Merwedebrug dagelijks heel wat meer reistijd kwijt zijn. Sterker nog, er is helemaal geen koffie meer om uit te delen. De afgelopen weken deelde Arriva duizenden gratis kopjes koffie uit aan de passagiers. De gratis koffie was een kleine attentie vanwege de hinder die de passagiers dagelijks ondervinden van de afsluiting van de Merwedebrug. De hinder bestaat nog steeds, maar het uitdelen van koffie is plotseling gestopt.
Profielfoto van Bartol Rob
Geschreven door
Bartol Rob

Op de halte Tol West stond tot vorige week een door Arriva gehuurd koffietentje. Sinds de afsluiting van de Merwedebrug werden er vanuit de mobiele koffiekar 3500 kopjes koffie uitgeschonken aan wachtende en kleumende  passagiers. De afsluiting van de Merwedebrug zorgt nog dagelijks voor langere wachttijden voor passagiers op de Tol West omdat de bussen door het rijden van andere routes veel langer onderweg zijn.
LEES OOK: Wegrestaurant A27 krijgt tijdelijke borden op omleidingsroute Merwedebrug
Koffie, koffie, lekker bakkie koffie Waarom Arriva plotseling is gestopt met het uitdelen van koffie aan de passagiers wil het bedrijf niet kwijt. Wel meldt de persdienst (na meerdere vragen) dat het gratis uitdelen van koffie een tijdelijke actie was.  "We hebben veel positieve reacties hierop ontvangen." Die positieve reacties zijn bij de wachtende en kleumende passagiers inmiddels omgeslagen in gemopper. "Ja, ik zie dat het weg is. Ze schonken echt lekkere koffie. Waardeloos is dit."
LEES OOK: 'Twijfeltrucker' genomineerd als woord van het jaar. Met dank aan de Merwede-ellende
Wel koffie voor Arriva personeel Op het terrein waar de bussen af- en aanrijden staat nu alleen nog een hokje voor het eigen Arriva-personeel, maar wel met een koffiezetapparaat. "Als mensen het echt koud krijgen kunnen ze van ons wel een kopje koffie krijgen", zegt een medewerker die op de Tol West heen en weer rent om de passagiers in de juiste bus te krijgen. Over het hoe en waarom het mobiele koffietentje weg is wil en kan hij niets zeggen. Hoewel één opmerking alles duidelijk maakt. "Het was waarschijnlijk te duur."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.