Armand wilde uitslapen: drie uur 's middags te vroeg voor een interview

EINDHOVEN - Twan Linders uit Eindhoven schreef het ‘Listen to the man with the golden voice’. Daarin schrijft hij over zijn interviews met Nederlandse artiesten, onder wie Armand. De inmiddels overleden zanger uit Eindhoven zegde een afspraak om drie uur 's middags af omdat hij liever wilde uitslapen.
'Listen to the man with the golden voice’ is ook de titel van een van de hits waarmee Alides Hidding van de Time Bandits succes had. Hidding is een van de geïnterviewden.

Het idee voor dit boek kreeg Linders een jaar of vijf geleden. Hij had toen net een ander boek uitgebracht over de Nederpop in de jaren tachtig. “Daarvoor sprak ik met onder meer leden van Doe Maar, Het Goede Doel en Toontje Lager. Ik sprak toen ook al met Boudewijn de Groot en Armand, maar die verhalen bleven een beetje op de plank liggen.”

Veel verschillende muzikanten
Voor dit boek zijn die interviews van de plank gehaald en aangevuld met andere verhalen. “Het kenmerk van dit boek is dat het een beetje losse verhalen zijn met mensen die niet tot één stroming behoren. In het afgelopen jaar heb ik er wat vaart achter gezet en nog zo’n negen mensen gesproken waaronder Ferdi Bolland en Joost Timp van Bloem.”

Het boek staat vol met anekdotes. “Zo geeft Joost Timp aan dat ze met Bloem één hit hebben geschreven ‘Even aan m’n moeder vragen’ en dat het daarna een neerwaartse spiraal glijdend naar het niets was. Bloem was een korte opleving, zo ziet hij het. Maar ze hebben in de Wisseloord Studio’s wel bijvoorbeeld Status Quo en The Police ontmoet.”

Interview met Armand
Twan is blij met het interview dat hij een paar jaar geleden had met Armand. “Ik had om drie uur ’s middags bij hem thuis afgesproken, maar toen belde hij een dag van tevoren dat hij wilde uitslapen. Uiteindelijk spraken we om een uur of acht af in een coffeeshop. Armand wilde bijvoorbeeld nooit iets weten van het woord come-back. Dat werd bijvoorbeeld gezegd toen hij mee deed aan het programma Ali B., maar hij vond zelf dat hij nooit was weggeweest.”

In het boek staan verder interviews met José Hoebee, Zjef Naaijkens, Alides Hidding, Boudewijn de Groot, Ferdi Bolland, Bert Heerink, Peter de Wijn, Henk Temming, Henk Westbroek, Joost Arzbach, Erik Mesie en Toni Willé. Het boek, dat ook veel foto’s bevat, is te bestellen via uitgeverij Catharsis.

Kriskras
Het boek van Twan Linders staat vrijdag centraal in de rubriek Kriskras op Omroep Brabant Radio. Jacqueline Hermans praat dan met onder anderen Peter Koelewijn, René Schuurmans en de schrijver van het boek.