Een jaar na Armand: mooie herinneringen aan een protestzanger

EINDHOVEN - Het is zaterdag een jaar geleden dat zanger Armand in Eindhoven overleed. Met een bijzondere afscheidsdienst in De Effenaar namen vrienden en collega's daarna afscheid van hem.
Een jaar later zijn er nog genoeg plekken in Brabant waar nog aan de zanger gedacht wordt.

Zo ligt er inmiddels de biografie 'Armand en nou ik' over de protestzanger in de boekhandel, geschreven door Marcel Groenewegen uit Tilburg, bassist van de band The Kik. De groep toerde nog met Armand.

Armand in de etalage van boekhandel Van Piere
Na de presentatie van het boek afgelopen dinsdag heeft boekhandel Van Piere in Eindhoven over de stapel boeken outfit hangen.

De spullen komen van Herman van der Pluijm uit Raamsdonk. Hij verzamelt al jaren alles van en rond Armand en redde zelfs attributen van de kringloop. De hoeveelheid spullen is zo groot dat de bekende hippie het zelf ooit 'een museum' noemde.

Nog altijd herdacht in Café De Klomp in Etten-Leur
In café De Klomp in Etten-Leur wordt nog regelmatig gedacht aan Armand. Hij was een goede vriend van eigenaar Jac van Dongen.

Sint Michielsgestel is een minder voor de hand liggende plek waar tegenwoordig regelmatig aan Armand gedacht wordt. Zanger René Schuurmans koos voor de Omroep Brabant het overbekende nummer 'Ben ik te min' voor de jubileum-cd van de omroep.