Fifty Shades Darker of toch Star Wars? Brabantse Nachten blikt vooruit op komende bioscoophits

EINDHOVEN - Dit najaar kom je als filmfanaat tijd tekort, want we worden overladen met blockbusters en kanshebbers voor de Oscars. Denk aan bezoekersmagneten als Star Wars: Rogue One, Soof 2, Assassin’s Creed en Fifty Shades Darker. De lijst telt sowieso veel prequels, sequels en remakes. Misschien zie je nu al door de bomen het bos niet meer.
Als dat zo is dan moet je om middernacht de radio aanzetten voor een Brabantse Nachten Zijn Lang die helemaal in het teken staat van films. Bij Omroep Brabant werkt een aardige club filmfans. Eefke Boelhouwers en Youssef Zerrouk gaan met een stel andere bioscoopgangers de releases per maand behandelen.

Veel films worden besproken
Kan de nieuwe film uit het Star Wars-universum de belofte waarmaken? Hoe is Brimstone van regisseur Martin van Koolhoven uit Asten? Heeft Disney met de live actionfilm The Beauty and the Beast weer goud in handen? Welke acteurs, actrices en regisseurs kunnen hun Oscarspeech gaan voorbereiden? Het Omroep Brabant filmteam voorspelt al een paar jaar de winnaars van de gouden beeldjes.

Dit en meer doorspekt met toffe muziek van uiteenlopende soundtracks. Brabantse Nachten Zijn Lang leent de uitspraak ‘winter is coming’ uit Game of Thrones: niks fijner dan droog en warm in de bioscoop zitten en even de wereld om je heen vergeten.