Een jaar na Armand: 'Ik ga een grote joint voor hem opsteken'

EINDHOVEN - Een jaar geleden overleed protestzanger Armand. De Eindhovenaar is nog altijd een inspiratiebron voor velen. Ook voor jonge muzikanten, zoals Nick Pilmeyer.
"Ik ga een grote joint voor hem opsteken", vertelt Nick van de band 'Nick en de Doorsnee'. Hij studeerde in juli af aan de Rockacademie in Tilburg en maakt Nederlandstalige popliedjes. Hij viert zaterdag zijn 27e verjaardag. "Best wel triest eigenlijk, jarig zijn op Armands sterfdag."

Ontmoetingen
Nick ontmoette Armand in een vegetarisch restaurant in Eindhoven. Hij was altijd al fan van de zanger en stapte op hem af. "Armand is een hippie, hij stond altijd open om met iedereen te praten", vertelt Nick.

Hun liefde voor cannabis zorgde voor een klik. "Ik was toen al heel erg hard aan het blowen en hij ook." Later kwam Nick Armand nog een paar keer tegen op een festival.


Levensvisie
De jonge artiest rekent zichzelf niet tot hippie maar wel tot protestzanger. Een jaar na de dood van een van zijn voorbeelden staat hij stil bij de bijzondere levensvisie van Armand.

"Ik zal beloven altijd tegen heilige huisjes aan te schoppen en mijn naasten lief te hebben", zegt Nick. "Ik zal vechten voor het juiste en liefde geven aan mijn vijanden en vrienden."

Meer over dit onderwerp:
armand muziek nick en de doorsnee nick pilmeyer