Verhitte achtervolging: politieauto tegen vangrail A16 gedrukt door 18-jarige Fransman

23 november 2016 om 11:47
nl
Een 18-jarige man uit het Franse Villeneuve is dinsdag rond elf uur ‘s avonds na een verhitte achtervolging aangehouden op de Graaf Engelbertlaan in Breda. In zijn auto werden 540 hennepstekken aangetroffen. Tijdens de achtervolging werd een politie-auto tegen een betonnen vangrail gedrukt.
Profielfoto van Vorstermans Ron
Geschreven door
Vorstermans Ron

Op de A16 viel de auto surveillerende agenten op omdat de achterlichten geen licht gaven. Nadat de dienders de wagen bij een tankstation wilden onderzoeken, ging het voertuig er met veel toeren en piepende banden vandoor.
Man duwde politieauto van de wegTijdens de achtervolging op onder meer de Backer en Ruebweg negeerde de Fransman een stopteken en een rood verkeerslicht. Later op de A16 richting Antwerpen reed de man zelfs tegen de zijkant van een politieauto aan. De politieauto werd zo tegen de betonnen vangrail geduwd.
Vanwege de opgelopen schade moesten de agenten in de betreffende auto de achtervolging staken. De Franse bestuurder reed op de snelweg met een snelheid van circa 150 kilometer per uur en nam op het laatste moment de afrit Rijsbergen/Breda.
Net geen crashOnderaan de afrit stonden volgens de politie diverse auto’s stil voor het stoplicht. De bestuurder van de Peugeot verloor daar de macht over het stuur, draaide 180 graden en miste op een haar na een andere auto.  
De man ging er te voet vandoor en werd uiteindelijk door een van de agenten op de geluidswal achterhaald. In de Franse auto troffen agenten vier kartonnen dozen met 540 stekjes aan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.