Olifantenrit en ‘tijgerselfie’ in Thailand, rapper Boef weer in opspraak: ‘Slecht voorbeeld van hem'

TILBURG - Zwemmen met dolfijnen, poseren met versufte tijgers en omstreden ritjes maken met olifanten. Sofiane Boussaadia, beter bekend als rapper Boef, vermaakt zich prima op vakantie in Thailand. Zijn bezoek aan het land blijft echter niet onopgemerkt. Volgens World Animal Protection Nederland draagt de 23-jarige vlogger bij aan het behoud van wrede toeristenattracties. “Een heel slecht voorbeeld.”

Rapper Boef geniet de laatste maanden nationale bekendheid vanwege zijn spraakmakende vlogs waarin hij verslag doet van de belangrijkste gebeurtenissen in zijn leven. Zo ook van zijn vakantie in Thailand. In een dertig minuten durende vlog neemt de rapper zijn kijkers mee op zijn rondreis door het tropische land.

[instagram:https://instagram.com/p/BNABeCwA3ws/?taken-by=boef072]

'Heel jammer'
Van alles laat hij zien: autoritjes met zijn vrienden, zijn centraal gelegen appartement en zijn avonturen met wilde dieren. Vooral dat laatste schiet in het verkeerde keelgat bij World Animal Protection, een gezaghebbende dierenrechtenorganisatie. “Heel jammer dat vlogger Boef laat zien hoe hij een olifantenrit en tijgerselfies maakt', schrijft de organisatie op Facebook.

“Notabene twee van 's werelds wreedste toeristische attracties met dieren! Het is duidelijk te zien hoe de dieren lijden. Let bijvoorbeeld op de tijgers, waarvan een aantal duidelijk gedrogeerd is om ze rustig te houden. Een heel slecht voorbeeld van Boef.”


'Foto-accessoire'
Dierenrechtenorganisaties strijden al langer tegen het gebruik van dieren als toeristische trekpleisters. “Of het nu gaat om olifantenritten, selfies met tijgers of dolfijnenshows, deze activiteiten kunnen zorgen voor het levenslange lijden van wilde dieren.”

[instagram:https://instagram.com/p/BNHkrJyg3wK/?taken-by=boef072]

Tijgerwelpjes worden volgens World Animal Protection op zeer jonge leeftijd gescheiden van hun moeders om gebruikt te worden als ‘foto-accessoire’ voor toeristen, vaak urenlang aan een stuk. “Ze worden door een ononderbroken stroom toeristen aangeraakt en geknuffeld en liggen doorgaans aan de ketting of worden in kleine kooien met betonnen vloeren gehouden.”

Tot een olifant 'breekt'
Ook het maken van olifantenritjes is omstreden. Volgens de organisatie worden er ‘verschrikkelijke methodes’ toegepast totdat een jong olifantje ‘breekt’ en zich daardoor voorgoed onderwerpt aan de mens. “Het leed houdt helaas niet op na het breken van de wil. Een leven lang aan de ketting en gescheiden van hun families, krijgen ze nooit de kans natuurlijke sociale relaties op te bouwen.”

World Animal Protection wil de vlog van rapper Boef aangrijpen om campagne te voeren tegen wrede attracties met wilde dieren. “Wij rusten niet tot dit stopt.” Rapper Boef heeft nog niet gereageerd op de kritieken. De verwachting is dat hij dit in een van zijn volgende vlogs doet.

Deel dit artikel: