Video

Dode man gevonden in kanaal Oirschot, politie haalt lichaam weg voor onderzoek

24 november 2016 om 16:48 • Aangepast 21 november 2020 om 05:47
nl
Het lichaam van de dode man die werd gevonden in het Wilhelminakanaal bij Oirschot is donderdag aan het begin van de avond weggebracht met een lijkwagen. De lampen op de plaats waar politiemensen het lichaam onderzochten zijn gedoofd.
Profielfoto van de Vries Jan
Geschreven door
de Vries Jan

Een schipper zag donderdagmiddag het lichaam van de nog onbekende man. Hulpverleners haalden ter hoogte van De Rijt in Oirschot het lichaam naar de kant. De politie stuurde een groot onderzoeksteam naar De Rijt. Beide wegen langs het kanaal werden afgesloten. Er vloog ook een politiehelikopter over het gebied.

Wachten op privacy instellingen...

Een woordvoerder van de politie kan nog niets zeggen over de identiteit van de dode man.
Volgens onze verslaggever Jacqueline Hermans speelde het onderzoek zich af buiten het zicht van publiek. Wel werden  er extra lampen neergezet toen het donkerder werd. De brandweer stuurde een fouragewagen met eten voor de onderzoekers. Op dat moment was het duidelijk dat het onderzoek tijd zou kosten.
Rond half zeven werden de meeste lampen gedoofd en arriveerde een lijkwagen. Dit zou kunnen betekenen dat het sporenonderzoek bij het kanaal is afgerond en het onderzoek naar de identiteit en de doodsoorzaak elders worden voortgezet. Het kan nog enige tijd duren voordat de onderzoekers zeker weten wie het slachtoffer is. Pas nadat de familie is ingelicht wordt de identiteit bekend gemaakt. Dat kan nog een dag duren.

Wachten op privacy instellingen...

Vermiste kickbokserVlak bij de vindplaats van het lichaam werd onlangs de auto gevonden van de vermiste kickbokser Marc de Bonte uit België. Eerder werd op andere plekken in het kanaal naar De Bonte gezocht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.