Video

Twintig dagen onzekerheid: de vermissing van kickbokser Marc de Bonte [TIJDLIJN]

25 november 2016 om 09:49
nl
Na drie weken is er vandaag een einde gekomen aan de zoektocht naar de vermiste kickbokser Marc de Bonte. Donderdagmiddag werd een lichaam gevonden in het kanaal van Oirschot, de politie gaat ervan uit dat het Marc de Bonte is. Een tijdlijn:
Profielfoto van Wim Heesterbeek
Geschreven door

4 november - VerdwijningIn de nacht van vrijdag 4 op zaterdag 5 november verdwijnt de 26-jarige kickbokser. Hij was onderweg vanuit België naar zijn vriendin in Best. Daar is hij niet aangekomen.
6 november - Auto gevondenDe auto van Marc de Bonte is gevonden in Best. De zwarte Renault Clio stond in de Wilhelminakanaalstraat. Van Marc was geen spoor te bekennen. De politie kwam de auto op het spoor na een tip.
[tweet:https://twitter.com/politieob/status/795315214342377473]
7 november - Vrienden starten zoekactieVrienden van De Bonte's partner Marly de Laat uit Best, mensen van zijn sportschool Training Unit in Bladel en zijn Belgische maten beginnen een grootschalige zoekactie. Via social media houden ze iedereen op de hoogte.
[youtube:https://www.youtube.com/watch?v=v53ZZLtDtgg]
8 november - Beloning van 4350 euro uitgeloofd, zoeken in het water en Opsporing VerzochtVan Marc nog steeds geen spoor. Zijn vrienden besluiten een beloning uit te loven voor de gouden tip. "We staan perplex. Het is zo'n vreemd verhaal, dit voelt helemaal niet goed."
[youtube:https://www.youtube.com/watch?v=neg-0vowX1Q]
De politie begint vandaag een zoekactie in het water van het Wilhelminakanaal. Hier werd eerder de auto van De Bonte gevonden.
[tweet:https://twitter.com/rjlvandenbroek/status/795949958021185537]
Het programma Opsporing Verzocht besteedt 's avonds aandacht aan de vermissing.
9 november - Achttien tips van kijkersDe politie heeft na de uitzending van Opsporing Verzocht achttien tips binnengekregen over de vermissing van de kickbokser Marc de Bonte. Concrete aanwijzingen over het lot van de 26-jarige kickbokser zitten hier niet bij.
LEES OOK: Familieleden vermiste Marc de Bonte weten niet meer waar ze moeten zoeken
14 november - Hulp Peter R. de Vries ingeroepenPeter R. de Vries maakt bekend dat hij de familie van De Bonte helpt bij hun zoektocht. "Ik ben geneigd om te zeggen dat er sprake is van een misdrijf" zei hij.
15 november - Honden ingeschakeldDe familie van De Bonte heeft Stichting Signi Zoekhonden ingeschakeld om te helpen zoeken naar de kickbokser. De honden zochten op een aantal plekken rondom Best, zonder succes.
LEES OOK: Zoon (10) kickbokstrainer over Marc de Bonte: 'Ik mis mijn grote broer'
17 november - Politie doet oproepAlle mensen die in het weekend van de verdwijning van Marc in de buurt van zijn teruggevonden auto zijn geweest, wordt gevraagd zich te melden bij de politie. De politie tast nog volledig in het duister in de vermissingszaak en hoopt op deze manier aanknopingspunten te krijgen.
18 november - Zoekactie Gemaal in Best stoptDe politie zoekt niet langer in een gemaal in Best. De zoekactie in het Wilhelminakanaal is gestaakt, zij leverde niets op. Helderzienden wezen de familie op deze plek.
[youtube:https://www.youtube.com/watch?v=n_K3hg2pT_M]
23 november - Beloning verhoogd naar 30.000 euroDe familie van Marc looft een beloning van 30.000 euro uit voor de tip die leidt naar de kickbokser. Op de Belgische televisie deden de vader, moeder en vriendin van de kickbokser een emotionele oproep.
24 november - Lichaam gevondenIn het Wilhelminakanaal bij Oirschot is het lichaam van een dode man gevonden. Na onderzoek meldt de politie ervan uit te gaan dat het Marc de Bonte betreft.
[tweet:https://twitter.com/politieob/status/801872689694646274]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.