Opluchting, verdriet en veel vragen bij vrienden en familie van Marc de Bonte

BEST/BLADEL - “Wij gaan er vanuit dat Marc door een misdrijf om het leven is gekomen.” Rob de Laat, de zwager van Marc de Bonte, en zijn familie twijfelen daar niet aan. “Hij is er de jongen niet voor om zichzelf iets aan te doen.” Het lichaam van Marc werd donderdagmiddag na bijna drie weken gevonden in het Wilhelminakanaal in Oirschot.
Een dag na de vondst van Marcs lichaam strijden verschillende emoties om voorrang bij de vrienden en bekenden van de Belgische kickbokser. “Aan de ene kant overheerst de opluchting, maar aan de andere kant hadden we zo op ander nieuws gehoopt”, vertelt Rob, de broer van Marcs vriendin Marly de Laat uit Best.

ZIE OOK: Twintig dagen onzekerheid: de vermissing van kickbokser Marc de Bonte [TIJDLIJN]

“Het is een gekke dag. Ik ben blij dat het nu duidelijk is. Dat Marc gevonden is. Je wilt ook niet dat zo’n vermissing tien jaar blijft slepen. Maar er is ook veel verdriet”, vult Debby Urkens, bokstrainer op Marc sportschool Training Unit, aan. Vrijdagochtend komen vrienden samen in de sportschool in Bladel om stil te staan bij Marcs dood.

'Feiten moeten op tafel'
Duidelijkheid. Dat is wat iedereen wil. “Marc is gevonden, maar we hebben nog heel veel vragen. Hoe is hij daar terechtgekomen? Is hij misschien ergens anders om het leven gebracht?”, vraagt Debby zich af. “De feiten moeten zo snel mogelijk op tafel”, vindt Rob.
[tweet:https://www.facebook.com/rob.delaat.39/posts/1151403968282116]
Als hij inderdaad door geweld om het leven is gekomen, dan rijst bij velen de vraag: waarom? “Marc is geen crimineel”, zegt Debby. “Dus waar is hij in verzeild geraakt?”

'Misschien is hij het niet?'
Hoewel er nog sectie moet worden verricht, gaat de politie ervanuit dat het gevonden lichaam inderdaad van Marc is. “Er is een stem in je hoofd die zegt dat Marc het misschien niet is. Maar eigenlijk weet je dat dat niet kan”, zegt Debby.

"Wij hebben de conclusie getrokken dat het zeker weten om Marc gaat", zegt Rob namens de Nederlandse schoonfamilie van Marc. Bij het lichaam werden donderdag ook Marcs jas en zijn horloge gevonden. "Dat kwam dus al overeen en hij ook is gevonden dichtbij de plek waar zijn auto stond."

Vermist sinds begin november
Marc de Bonte kwam in de nacht van 4 op 5 november, na een feestje in zijn sportschool in Bladel en een bezoekje aan een vriend in Turnhout, nooit opdagen bij zijn vriendin Marly de Laat in Best. Zijn auto werd een dag later teruggevonden in de Wilhelminakanaalstraat in Best, een paar kilometer van de plek waar Marc donderdag gevonden is.
Meer over dit onderwerp:
marc de bonte best bladel oirschot drenkelingen