Dode man in kanaal Oirschot is inderdaad Marc de Bonte

OIRSCHOT - De dode man die in het Wilhelminakanaal in Oirschot is gevonden, is inderdaad Marc de Bonte. De politie meldt zondag dat dit officieel is vastgesteld. Hoe de 26-jarige Belg precies om het leven kwam, onderzoekt de recherche nog.

Het lichaam van de kickbokser werd donderdagmiddag gevonden door een schipper. De politie ging er al snel van uit dat het om De Bonte ging, maar kon dit nog niet met 100 procent zekerheid zeggen. Bij het lichaam werden zijn jas en het horloge dat hij van zijn vader had gekregen, gevonden. Dit weekend werd duidelijk dat het daadwerkelijk om de Belg gaat.

Nog geen uitslag sectie
Op zijn lichaam is inmiddels ook sectie verricht. De politie maakt hier verder nog niks over bekend, omdat er nog bepaalde onderzoeksresultaten binnen moeten komen.

ZIE OOK: Twintig dagen onzekerheid: de vermissing van kickbokser Marc de Bonte [TIJDLIJN]

Zoekacties
Marc werd bijna drie weken vermist. Vrienden en familie begonnen direct een grote zoekactie en een mediaoffensief om hem terug te vinden. De politie zocht eerder al in het kanaal. Ook werd er met speurhonden naar hem gezocht.

ZIE OOK: Verslagenheid is groot op sportschool in Bladel: 'Marc was een topgast'

De Bonte verdween in de nacht van 4 op 5 november. Na een feestje bij zijn sportschool in Bladel en een bezoekje aan een vriend in Turnhout kwam hij nooit opdagen bij zijn vriendin Marly de Laat in Best. Zijn auto werd een dag later teruggevonden in de Wilhelminakanaalstraat in Best, een paar kilometer van de plek waar Marc donderdagmiddag gevonden is.

ZIE OOK: Opluchting, verdriet en veel vragen bij vrienden en familie van Marc de Bonte
Deel dit artikel: