Koning Filip en Koningin Mathilde bezoeken high tech, water en kasteel

EINDHOVEN - Het Belgische koningspaar komt woensdag de hele dag naar Brabant. Koning Filip en Koningin Mathilde zijn bezig met een driedaags staatsbezoek aan Nederland. Ze worden aan het eind van de dag uitgezwaaid op kasteel Heeze.

Het gaat een drukke dag worden voor het koningspaar. Koning Filip bezoekt in de ochtend de High Tech Campus in Eindhoven. Daar ontmoet hij onder andere jonge onderzoekers en startups. Hij komt om halfelf aan in Eindhoven. Onze verslaggever is er bij.

Zijn vrouw koningin Mathilde bezoekt eerst nog samen met koningin Máxima station Utrecht. Rond kwart voor twaalf komt Mathilde samen met haar man aan bij het Holst Centre op de Hight Tech Campus in Eindhoven. Daar krijgt het paar een rondleiding.Afscheid in Heeze
Koningin Mathilde bezoekt in de middag horecagroothandel en supermarktconcern Sligro in Veghel. Koning Filip is samen met minister Schultz van Haegen bij het Water Symposium in Eindhoven.

Het Belgisch koningspaar neemt aan het eind van de middag afscheid van Nederland bij kasteel Heeze. Om vijf uur worden ze uitgezwaaid en rijden ze weg onder begeleiding van een groot eremotor-escorte.Deel dit artikel: