Rico Verhoeven vs Badr Hari gaat vuurwerk opleveren, maar wie gaat er winnen?

EINDHOVEN - Zaterdagavond staan kickboksers Rico Verhoeven uit Halsteren en Badr Hari tegenover elkaar in het Duitse Oberhausen. Volgens velen het gevecht van het decennium. Met drie kenners uit het wereldje blikt Omroep Brabant vooruit op deze clash der titanen.

De Eindhovense kickbokser Peter Aerts vocht in 2013 zijn afscheidswedstrijd tegen Verhoeven. Hij verwacht vuurwerk in het begin van de partij. "Badr gaat de eerste twee rondes voor een knock-out. Hij is gevaarlijk, zal écht alles geven."ZIE OOK: Rico Verhoeven klaar om Badr Hari op te vreten: 'Ik zal het laten zien'

Wedstrijdritme
Souhail Haouari is journalist van de website Combat Point. Volgens hem is het een wedstrijd tussen 'een fantastische allrounder (Verhoeven)' en de 'koning van de knock-outs (Hari)'. "Het voordeel van Rico is dat hij een hoog wedstrijdritme heeft. Als Badr het niet in de eerste anderhalve ronde beslist, is de kans groot dat Rico de partij wint."Volgens Ilias Bullaid, meervoudig wereldkampioen kickboksen onder 67 kilo, is de vorm van Hari bepalend voor het verloop van de wedstrijd. "Hij was vroeger echt heel erg goed en van een hoger niveau dan Rico. Maar wat zegt dat op dit moment?"

ZIE OOK: Rico Verhoeven ziet Badr Hari 'vluchten' voor staredown: 'Dit zegt genoeg, geen respect'

Onverslaanbaar
"Rico heeft de laatste jaren mindere tegenstanders gehad die hij allemaal versloeg. Hij heeft, in tegenstelling tot Badr, op regelmatige basis gevochten. De vraag is dus hoe hij heeft kunnen trainen. Als Badr zijn oude niveau haalt, is hij onverslaanbaar denk ik. Ook voor Rico Verhoeven."

"Badr wist zijn partijen altijd met ongelooflijke cijfers te winnen", vult Haouari aan. "Als je kijkt naar de heren moet je concluderen dat het de beste kickboksers in deze gewichtscategorie op dit moment zijn. Wat mij betreft is dit het gevecht van het decennium."


Deel dit artikel: