Opa ontvoerde Gino Heeren over doorbraak: ‘Laffe ontvoerders moeten de cel in’

BREDA/SPRUNDEL - De families van Gino Heeren en Rien de Koning hebben opgelucht gereageerd op de vier arrestaties in de ontvoeringszaak. Garagehouder René de Koning, opa van Gino en oom van Rien, heeft het volste vertrouwen dat de zaak alsnog wordt opgelost. “We zijn blij dat de politie nog steeds zo intensief bezig is met deze zaak”, zegt De Koning in een eerste reactie.
De recherche hield woensdagochtend opnieuw iemand aan die mogelijk betrokken was bij de spectaculaire kidnap, vorig jaar december. Het gaat om een 51-jarige man uit Breda. Dinsdag werden al drie verdachten opgepakt: twee mannen en een vrouw uit Enschede.

'Politie is goed bezig'
De Koning werd van tevoren op de hoogte gebracht van de arrestaties. “De politie is heel goed bezig”, vindt hij. “Het vertrouwen dat de ontvoerders bestraft worden is weer helemaal terug. Ik heb geen idee wie de verdachten zijn die nu zijn gearresteerd. Het zijn in elk geval laffe mensen die de cel in moeten. Wat bezielde hen om zo te werk te gaan?”

De dubbele ontvoering vorig jaar eind december was uitgebreid in het nieuws. Op camerabeelden was te zien hoe de indertijd 18-jarige Gino Heeren uit Sprundel en zijn oom Rien de Koning uit Schoondijke (Zeeland) werden meegevoerd bij het garagebedrijf van René de Koning. Zij hielden een groot trauma aan de ontvoering over, maar inmiddels hebben ze hun levens weer opgepakt. “Het gaat weer helemaal goed met ze”, aldus René.


'Persoonsverwisseling'
Sinds de ontvoering wordt volop gespeculeerd over de toedracht. Zo bestaat de mogelijkheid dat de ontvoerders per abuis de verkeerde hadden meegenomen. Eén van de slachtoffers, Rien de Koning, lijkt sprekend op zijn oom René, een autohandelaar met een flinke collectie dure sportwagens. “Ik kan me goed voorstellen dat de ontvoerders een fout hebben gemaakt”, vertelde de stiefvader van Rien destijds aan Omroep Brabant.

Op de een of andere manier slaagden Gino en Rien erin te ontsnappen uit de loods, waar ze volgens eigen zeggen dagenlang werden vastgehouden. Zij sloegen vervolgens alarm bij de buren in het buitengebied bij Chaam.


Arrestaties
Dinsdag werden een 38-jarige Oosterhouter, een 39-jarige man uit Breda en een 27-jarige vrouw uit Enschede aangehouden. De vrouw zat al eerder vast in het onderzoek, maar werd even later weer vrijgelaten. Zij zit nu dus weer vast.