Dit nieuwe autoalarm waarschuwt de hele buurt via je smartphone

DEN BOSCH - Studenten van hogeschool Avans in Den Bosch hebben in samenwerking met internetinitiatief The Things Network een nieuw autoalarm ontwikkeld. Het nieuwe alarm moet goedkoper én effectiever worden dan de voorgangers, dankzij het gebruiken van een internetverbinding en een app. Want wie reageert er nog op een autoalarm dat op straat afgaat?
De studenten elektrotechniek en technische informatica willen zo het probleem van die vervelende autoalarms die midden in de nacht zomaar afgaan tegengaan.

“Dat zijn vaak de goedkopere alarms. Ons systeem hoeft maar een paar tientjes kosten”, zegt Martijn Quaedvlieg, samen met Jan de Laet ‘kartrekker’ van dit initiatief. “Dit alarm zal niet zomaar afgaan, al is er nog een klein risico dat het nog iets te ongevoelig is.”

Gekoppeld aan app
Het systeem is gekoppeld aan de app van veiligebuurt.nl en bij inbraak krijgt de hele buurt een bericht via de smartphone, mits zij aan het systeem gekoppeld zijn. De studenten willen ook een systeem gaan ontwikkelen voor huizen, om zo de buurt een stuk veiliger te maken.