Een 'feelgood film' over harde kern-supporters uit Helmond: The Boys Are Back In Town

2 december 2016 om 07:46
nl
The Boys Are Back In Town is de titel van de documentaire over de harde kern van Helmond Sport die zaterdag 10 december in première gaat. De film gaat volgens de makers over broederschap, saamhorigheid, de stad, de club en de confrontaties. Ofwel, een menselijke inkijk in de subcultuur die zich nog steeds niet herkent in de zogenaamde zwartmakerij van de media.
Profielfoto van Bell Stephen
Geschreven door
Bell Stephen

Initiatiefnemers Maikel Verstappen, William Verkoelen& Bob de Bruin, zijn erg te spreken over het eindproduct: "We hopen dat er nog veel meer mensen gaan kijken. Daarom komen er vertoningen op andere dagen. Helmond Sport krijgt hiermee een boost. En de opbrengst gaat naar een goed doel."
GeneratiesWilliam Verkoelen maakt al sinds 1978 deel uit van de harde kern van Helmond Sport en is sinds 1993 ook sponsor van de club. Hij heeft alle ontwikkelingen in de supporters- en hooligancultuur meegemaakt. “In de jaren zeventig kwam de eerste golf harde kernen in Nederland op”, aldus de Helmonder. Hij verklaart ook de titel: “Het is een periode even minder geweest, en nu zie je de twee generaties bij elkaar komen. Ik sta nu met mijn 21-jarige zoon op de tribune.”
Feelgood FilmRegisseur Maikel Verstappen benaderde Verkoelen een jaar geleden met het idee om de documentaire te maken. Het moest gaan over de broederschap en saamhorigheid die heerst onder de supporters. “We staan altijd schouder aan schouder, door dik en dun. Dat wil zeggen dat we voor elkaar opkomen, maar ook elkaar bijstaan in moeilijke tijden”, vertelt Verkoelen. “Het is een hele openhartige film die niet wegkijkt van de harde kanten van de voetbalwereld, maar uiteindelijk is het een echte feelgoodfilm.”
‘Wederzijds respect’De film bespreekt het wederzijds respect dat door de jaren is ontstaan tussen aartsvijanden in de voetbalcultuur, zoals met concurrerende supporters en ook de politie. “We gaan in de film langs bij een agent die vroeger wel eens met een knuppel tegen ons tekeer ging. Die komt ook gewoon gezellig naar de premiere. Net als een paar jongens van de harde kern van PSV.”
De première zaterdag 10 december is helemaal uitverkocht, maar voor zondag zijn er nog kaartjes te verkrijgen. Bij succes zal de film langer bij de Cacaofabriek in Helmond te zien zijn.
[youtube:https://www.youtube.com/watch?v=Dqb74do86WU]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.