Schaatser Daidai Ntab kan winst in wereldbeker amper geloven: 'Niet normaal, supervet'

3 december 2016 om 18:41 • Aangepast 21 november 2020 om 05:32
nl
Daidai Ntab zorgde zaterdag voor een grote verrassing op de 500 meter in Astana. De uit Oisterwijk afkomstige Ntab reed een baanrecord en pakte daarmee de overwinning in de wereldbeker. De 22-jarige schaatser kan het ‘amper geloven’: “Dit is supervet.”
Profielfoto van Eijkhout FabianProfielfoto van Koen Wijn
Geschreven door
Eijkhout Fabian & Koen Wijn

Met een baanrecord van 34,52 seconden was Ntab iedereen te snel af. Hij kwam samen met de Roeslan Moerasjov (zilver in 34,57) en wereldkampioen Pavel Koelizjnikov (brons in 34,61) op het podium. “Niet normaal, ik kan het amper geloven”, is zijn reactie tegenover Omroep Brabant. “Het is een beloning voor hard werken, het komt er nu gewoon uit. Supervet.”

Wachten op privacy instellingen...

JongensdroomVoor bijna iedereen komt de winst van Ntab als een complete verrassing, zelf weet hij echter dat de kwaliteiten voor dit soort prestaties er zijn. “Ik wist ook dat ik goed aan het schaatsen was, ook tijdens trainingen. Ik wist dat ik het in me had, maar dat ik het nu zo kan laten zien is echt een droom. Hoe het kan? Het zat er al even in, maar het komt er nu gewoon uit.”
“Het geeft een heel lekker gevoel”, vervolgt Ntab. “En een baanrecord in Astana, dat is een jongensdroom. Als puber, toen ik net begon met schaatsen, zag ik Astana als een baan waar ik ooit echt wilde schaatsen. Om dan een baanrecord te rijden met zo’n tijd, dat is gewoon supervet.”

Wachten op privacy instellingen...

‘Alleen maar genieten’Zondag staat Ntab weer op de baan in Astana, tot dat moment mag hij genieten van de winst. “Ja, alleen maar genieten. Iedereen feliciteert me en is hartstikke blij voor me.” Toch kijkt hij als topsporter snel weer vooruit. “Ik hoop dit seizoen nog meer mooie prestaties te behalen.”

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.