Jeugddetentie voor overvallers buschauffeurs in Tilburg, buit ging op aan dure kleren

TILBURG - Twee jongens van 14 en 17 jaar die in maart overvallen pleegden op buschauffeurs en een tankstation in Tilburg Noord zijn maandag veroordeeld tot respectievelijk acht en zes maanden jeugdgevangenis. Daarvan zijn drie en twee maanden voorwaardelijk.

De jongens hoefden van justitie niet terug de gevangenis in, omdat ze al een tijd hadden vastgezeten. De kinderrechter stuurde ze maandag toch nog voor 45 en 73 dagen terug naar de cel.

Een van de tieners overviel de chauffeurs op 10 maart op de Stokhasseltlaan en op 18 maart op de Dirigentenlaan Oost. Bij een van de busovervallen kreeg hij hulp van de tweede verdachte. Ze bedreigden de buschauffeur met een mes en gingen er met geld vandoor.

Beveiligers
Na de overvallen legden tientallen chauffeurs het werk neer. Ze eisten dat er per direct niet meer met contant geld betaald kon worden in de bus. Ook werden beveiligers ingezet op de bussen.

ZIE OOK: Vanaf 1 januari 2018 kan je niet meer met contant geld betalen in bussen Arriva

Na gesprekken met vakbonden en de Tilburgse chauffeurs besloot vervoersbedrijf Arriva alleen pinnen in de bus mogelijk te maken.

Overval tankstation
De twee verdachten liepen, samen met een derde verdachte, tegen de lamp na een mislukte overval op tankstation Tamoil aan de Ringbaan Noord.

De jongens hadden vanuit de media vernomen dat er in de bussen geen contant geld meer aanwezig was en besloten hun werkterrein daarom te verleggen naar het tankstation. Met het gestolen geld kochten de jongens dure kleding en schoenen.


Deel dit artikel: