De Tilburgse Kermis krijgt een Tiroler dorp en dat ziet er zo uit

TILBURG - Het is een idee van kermisexploitanten zelf: bouw een Tiroler dorp op de Tilburgse Kermis. De gemeente vond het een goed plan en dus is het NS-Plein de komende editie aangekleed in Zuid-Duitse sferen. Dat werd maandag bekend tijdens de presentatie van de attracties die volgend jaar op de kermis staan.

Op de Tilburgse Kermis stonden al vaker veel Duitse eetkraampjes, maar nieuw is dat ze allemaal bij elkaar staan. Samen vormen ze een sfeer die vergelijkbaar is met het Oktoberfest, dat in Tilburg de laatste jaren ook groots gevierd wordt.

De gemeente Tilburg wil dat de kermis wat meer sfeer krijgt en zo'n Tiroler dorp past daar volgens kermiswethouder Erik de Ridder goed bij. Hij is blij dat exploitanten zelf ook meedenken hoe de kermis beter kan. "Dat levert niet alleen nieuwe inzichten maar ook een meer gezamenlijke verantwoordelijkheid voor de kwaliteit."

Drie torens
Op de kermis komt in 2017 ook een grote View Tower, op de Heuvel. Daarop kun je alle kanten van de stad bekijken. De 90 meter hoge Free Fall Tower en de Event Tower komen in 2017 weer terug, wat betekent dat er 21 tot en met 30 juli maar liefst drie grote torens boven de stad uitsteken.

Een andere grote nieuwe attractie is de wildwaterbaan Poseidon, die in oud-Griekse stijl is aangekleed. Die komt op de Spoorlaan. Net als vorig jaar komt de Nostalgische kermis weer op het Koningsplein. Die stond daar afgelopen jaar voor het eerst en dat was volgens de organisatie een succes.
Deel dit artikel: