Seks met minderjarige meisjes die als prostituee werkten: celstraf geëist tegen klanten

DEN BOSCH - Tegen een man uit Gemert is dertig maanden gevangenisstraf, waarvan tien voorwaardelijk, met een proeftijd van drie jaar geëist. De officier van justitie bij de rechtbank in Den Bosch acht bewezen dat hij een meisje seksueel misbruikte. Bovendien wist hij dat ze minderjarig was. Ook was er sprake van onbeschermde seks.

Verder werd op de zitting duidelijk dat de man kinderen heeft die net zo oud zijn als het slachtoffer.Ontucht in 2013 gepleegd
De 50-jarige inwoner van Gemert was de tweede van vier mannen die zich donderdag bij de rechtbank in Den Bosch moeten verantwoorden voor de in 2013 gepleegde ontucht. 's Ochtends eiste justitie al 21 maanden, waarvan tien voorwaardelijk, met een proeftijd van drie jaar tegen een 48-jarige inwoner van Oosterhout. De delicten deden zich voor in Schijndel, Sint-Michielsgestel en Vught.    

De meisjes werden door een oud-politieman uit Rijen in de prostitutie gebracht. Het geld dat de kinderen hiervoor kregen, stak hij in eigen zak. De rechtbank in Den Bosch legde de man wegens zijn pooierpraktijken vorig jaar juli een celstraf op van vijf jaar.  

'Uitermate verwerpelijk'
De officier van justitie noemde de handelwijze van de man uit Oosterhout uitermate verwerpelijk. Hij zou een meisje van vijftien in Sint-Michielsgestel hebben verkracht nadat er via een website contact met elkaar was gezocht. Ze hebben een aantal keren seks gehad, onder meer op een parkeerplaats. Het meisje was onzeker geworden over haar uiterlijk nadat ze op haar twaalfde al was verkracht, zo werd tijdens de zitting duidelijk.  
     

Langer wachten op uitspraak
De verdachten moeten overigens langer dan de gebruikelijke twee weken wachten op een uitspraak. De rechter doet die pas op 5 januari, omdat hij eerst wil weten wat het vonnis is van het gerechtshof in Den Bosch in de Valkenburgse zedenzaak.

In deze affaire werd een Heerlense tiener in 2014 gedwongen seks te hebben met mannen in het Limburgse Valkenburg. Eerder deze week werd in hoger beroep voorwaardelijke en onvoorwaardelijke gevangenisstraffen geëist tegen tien mannen. Deze verdachten waren klanten van het toen 16-jarige Kimberly.

Jonger dan zestien?
Behalve de mannen uit Oosterhout en Gemert moeten zich donderdag nog inwoners van Den Bosch (42) en het Limburgse Stevensweert (29) verantwoorden voor hun aandeel in deze zaak. Ze zouden allemaal niet geweten hebben dat de meisjes die ze zouden hebben verkracht jonger dan zestien jaar zijn. Aanvankelijk was ook een man uit Waalwijk (42) gedagvaard; zijn zaak is aangehouden, omdat zijn advocaat te weinig informatie had.

Tegen de Bosschenaar werd vijftien maanden cel geëist waarvan zes voorwaardelijk, de man uit Stevensweer hoorde vijftien maanden waarvan tien voorwaardelijk tegen zich eisen.

Seks als auditie
De man uit Rijen, die inmiddels zijn straf uitzit, deed zich op een website in eerste instantie voor als vrouw en hij vroeg de slachtoffers of ze geld wilden verdienen met seks. Als ze erop in gingen, moesten ze als 'auditie' eerst seks met de voormalig rechercheur hebben.

De rechtbank rekent het de man zwaar aan dat hij minderjarigen uitkoos en 'hun gezondheid met onbeschermde seks in de waagschaal stelde.' De voormalige agent werd gezien als het meesterbrein achter mensenhandel, seksuele uitbuiting en seksuele misbruik van zeven jonge vrouwen.

Vele meisjes slachtoffer
Vijf van hen waren toen ze werden misbruikt tussen de veertien en zeventien jaar. Ze woonden toen in Gilze-Rijen, Breda, Eindhoven, Haaren, Nuenen, Tilburg, Schijndel, Sint-Michielsgestel en in België.
Deel dit artikel: