Berry feliciteert Theo en Theo feliciteert Berry: Van Aerle en Maassen al jaren verjaardagsvrienden

EINDHOVEN - “Vijftig worden als je er nog zó uitziet als Theo Maassen, dat is zeker niet erg.” De Eindhovense cabaretier is vandaag vijftig jaar geworden, maar volgens oud-voetballer én goede vriend Berry van Aerle is dat niet iets waar Theo zich druk om hoeft te maken. “Het doet geen pijn”, aldus de Helmonder.
Theo Maassen en Berry van Aerle hebben al jaren een bijzondere band. Maar op acht december is die band nog net iets specialer: zowel Theo als Berry zijn vandaag jarig. “Dat is natuurlijk uniek”, vindt Van Aerle.

Felicitatiesmsjes
Dus werden donderdagochtend al de eerste berichtjes uitgewisseld. “Natuurlijk heb ik hem gefeliciteerd. Van je vrienden vergeet je niet wanneer ze jarig zijn”, vertelt hij. “Wel per sms, want ik weet dat hij druk is. En ik kreeg een berichtje terug, uiteraard.”

Berry wordt vandaag zelf 54 jaar, loopt dus iets voor op zijn vriend en weet hoe het is om de vijftig aan te tikken. “Ik heb daar zelf geen problemen mee gehad, hoor. En ik hoop Theo ook niet. Zoals hij er nog uitziet, zo atletisch en hoe hij zijn leventje leidt, dan is vijftig worden niet erg”, vindt de oud-voetballer.

'54 jaar geen probleem'
Zelf heeft Van Aerle ook niet te klagen. “Ik heb geen kwaaltjes, speel nog m’n potje voetbal, loop hard en ga ook naar de sportschool”, beschrijft hij. “En ik heb ook echt geen problemen met het getal 54. De rest van mijn familie is niet heel oud geworden, dus ik ben al blij dat het nu nog zo goed gaat.”
Zijn verjaardag doet hij het vandaag dan ook niet echt. “We gaan uit eten met de familie, maar verder geen feest.” Hij verwacht ook geen groots feest van zijn vriend. “Die huurt geen zaaltje af, denk ik. En er zal ook geen surpriseparty zijn georganiseerd, gok ik.”

Cabarethow Theo Maassen
Theo en Berry kennen elkaar al jaren. “Hij kwam ooit naar mij toe dat hij iets in zijn show over mij wilde doen.” Daar kwam de bekende sketch in zijn show Bepaalde dingen uit 1994, waarin hij vertelt over Van Aerle die bij PSV gewoon zijn contributie betaalde terwijl zijn de andere PSV’ers in kasten van huizen wonen. “Het is een fijne kerel, rechtdoorzee.”
Meer over dit onderwerp:
THEO MAASSEN BERRY VAN AERLE