'Als we boodschappen kunnen doen voor heel veel euro, kunnen we dit ook doen'

BREDA - De voedselbankactie van Omroep Brabant was ook zaterdag on tour en wel in Breda. Onze mobiele inzamelpunt stond bij Jumbo supermarkt aan de Rat Verleghstraat 4. Breda heeft zijn best gedaan en er kwamen hartverwarmende reacties binnen.

Een klein mannetje kwam met vader en zijn jongere broertje hagelsslag, rijst, soep en melk brengen. Dit pientere mannetje had een prima uitleg waarom we gul moeten geven aan de voedselbank. "Als we boodschappen kunnen doen voor heel veel euro, kunnen we dit ook doen"Bewustzijn
Samen Voor De Voedselbank On Tour actie is sinds vrijdag al onderweg. Het Omroep Brabant team ontvangt de goederen van harte. Onder andere Tom van den Oetelaar staat bij het inzamelpunt. Hij is verrast over de enthousiaste mensen die komen inleveren. "In december wil iedereen graag wat geven, maar tijdens de rest van het jaar staan de mensen er niet bewust bij stil over de voedselbank. Dankzij de lang houdbare producten kan de voedselbank een aantal maanden vooruit!"Pasta, pastasaus en soep
Samen Voor De Voedselbank On Tour wordt bijgestaan door Defensie. Zij zorgen dat de producten verzameld, gesorteerd en getransporteerd worden richting de voedselbank. Volgens Patrica van Defensie worden de pastasauzen, de pasta zelf en de soepen het meest ingezameld.
Gratis oliebollen
Zoon Eddy de Vries en vader Olaf de Vries komen uit Bregt in Belgie. Zij hadden bij de oliebollenkraam gratis oliebollen gekregen. Vader Olaf: "Mijn betaalpas weigerde en toen kregen we de oliebollen gratis. We voelden ons zo schuldig dat mijn zoon en ik besloten een paar blikken soep en rijst te kopen voor de voedselbank."

Wil je een handje meehelpen? Graag! Kijk op deze pagina welke producten de voedselbank nodig heeft. Naast de officiele voedselbanken hebben talloze vrijwilligers zich aangemeld om inzamelpunt te worden.

KLIK HIER OM DE INZAMELPUNTEN TE BEKIJKEN


Deel dit artikel: