Hard werken zo'n voedselbankactie, maar de militairen doen het graag

EINDHOVEN - Brabant heeft in de eerste week van de actie Samen voor de Voedselbank gul gegeven. Om dat allemaal op de goede plek te krijgen, hebben we gelukkig hulp. Zo gaan er iedere dag twee mensen van het Facilitair Bedrijf Defensie in Oirschot met onze Samen voor de Voedselbank On Tour mee. 'Zo kunnen we onze betrokkenheid laten zien', zegt majoor Feddema.

De eerste week van onze actie Samen voor de Voedselbank leverde al ruim 19.000 producten op. De 130 inzamelpunten kregen veel binnen en ook bij de Samen voor de Voedselbank On Tour kwamen duizenden spullen binnen. Op die 'On Tour'-locacties zie je iedere dag mensen van Defensie. Ze pakken de artikelen van de mensen aan, helpen met sjouwen en laden hun truck in.

Met die truck rijden ze naar een opslag van de voedselbank in de plaats waar we staan. Daar worden alle spullen uitgeladen. Die voedselbank verdeeld het weer over de voedselbanken in de regio.
De mensen van Defensie zijn van 's ochtends vroeg tot in de avond in de weer voor de voedselbanken.

LEES OOK: Tussenstand Samen Voor De Voedselbank: 19.450 artikelen!

Ondersteuning
Het is een flinke klus. Defensie doet het graag, zegt majoor Feddema: 'We vinden het belangrijk dat we er niet alleen voor onze eigen mensen zijn als Facilitair Bedrijf. maar dat we ook de gewone burger kunnen ondersteunen.'

Deel dit artikel: