Even naar de kringloopwinkel en meteen doneren aan de voedselbank

VESSEM - Op 130 plekken in Brabant kun je houdbare producten inleveren voor onze actie Samen voor de Voedselbank. Één van die plekken is de Jacobushoeve in Vessem. Daar zit onder meer een kringloopwinkel. En als je dan toch wat spulletjes weg gaat brengen naar de kringloopwinkel, kun je meteen wat meenemen voor de voedselbank.

Een echtpaar stapt binnen in de monumentale boerderij met een volle boodschappentas. De overblijfselen van het kerstpakket. Allemaal lekkere dingen, speciaal voor de voedselbank.

ZIE OOK: Rico Verhoeven steunt Samen Voor De Voedselbank met gesigneerd shirt

Voedselbank in de buurt
Nieuw dit jaar is dat de duizenden ingezamelde producten niet op één grote hoop gegooid worden, maar bestemd zijn voor een voedselbank in de buurt. "De producten die hier worden ingeleverd gaan rechtstreeks naar de voedselbank van Bladel", legt Fons Spieringhs van de Jacobushoeve uit. "Dat is heel dichtbij, dus dat vinden de mensen erg positief."

Vorig jaar kon je ook al spullen inleveren in de Jacobushoeve. Toen kwamen er zo'n 800 artikelen binnen. Dit jaar hopen ze in Vessem op ruim duizend producten.


Nog één dag
Donderdag is de laatste dag van de voedselbankactie. Je hebt dus nog één dag om te doneren. Dat kan op 130 locaties in Brabant.

Alles over Samen voor de Voedselbank vind je op omroepbrabant.nl/voedselbank.
Deel dit artikel: