4 minuten met de mooiste Samen voor de Voedselbank-momenten [VIDEO]

TILBURG - De laatste dag van de actie 'Samen voor de Voedselbank' is ingegaan. Onze tour door Brabant eindigt bij de AH XL in Tilburg. Het voedselbankteam van Omroep Brabant heeft in anderhalve week heel veel mooie en bijzondere momenten meegemaakt.

Naast de 130 inzamelpunten door de hele provincie ging de tour elke dag naar een andere grote supermarkt. Die tour, met veel bijzondere momenten, is te zien in de video van vier minuten.
 
Woensdag in Bergen op Zoom gebeurde iets heel bijzonders. Een vrouw kwam naar ons inzamelpunt bij de Albert Heijn en gaf zomaar 100 euro. "Ik weet hoe het is om zonder geld te leven", en weg was de vrouw. Van die honderd euro is natuurlijk meteen een kar vol boodschappen gehaald.
 
In Breda kwamen we een klein jochie tegen dat thuis duidelijk had geleerd wat de voedselbank is. "Voor mensen die geen eten hebben moeten we dit brengen. Als we boodschappen kunnen doen voor veel euro’s, kunnen we dit ook."
 
Oss is top
Brabant gaf gul. Oss was letterlijk top. Hier kwam het voedselbankteam handjes te kort. Tassen en dozen vol met lang houdbare producten bleven maar binnen komen.
 
Vanavond wordt er een voorlopige uitslag bekend gemaakt. Of het record van vorig jaar, ruim 62.000 producten, wordt verbroken zie je vanaf 18:55 uur op Omroep Brabant televisie.
 
De tien mooiste momenten
 
100 euro en weg

Oss is top

Het beste antwoord van de week

Kar vol

Gekkenhuis in Oss

Sorry!

Even de muur met blikjes opruimen

Supermarkten denken mee

Sparen voor de actie

Veghel was mooizaam

Alles over 'Samen voor de Voedselbank' op omroepbrabant.nl/voedselbank.
Deel dit artikel: