Huis pas gekocht en nu al beschadigd door dronken automobiliste

17 december 2016 om 17:27
nl
En opeens zaten Eddy Dingemans en zijn vrouw uit Oud Gastel rechtop in bed. "Jullie auto staat er niet helemaal goed bij", meldden buren rond halfdrie vrijdagnacht. Iemand had met een auto hun wagen geramd, die daarop tot stilstand was gekomen tegen het huis aan de Rijpersweg dat ze pas hadden gekocht.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Maar: dubbel geluk bij een ongeluk zelfs. De woning die schade opliep en grenst aan die van het echtpaar Dingemans, staat nog leeg. Bovendien had degene die de crash had veroorzaakt, hierbij het nummerbord van de wagen kwijt geraakt. Voor de politie was het een koud kunstje de dader te achterhalen, wat uiteraard ook van belang is voor de afhandeling van de schade.
De boosdoener bleek een 48-jarige inwoonster van Stampersgast te zijn. Ze was na het rammen van de auto's doorgereden en werd thuis door agenten getrakteerd op een bon. De vrouw had immers de plaats van een ongeval verlaten en een blaastest toonde aan dat ze twee keer zoveel had gedronken dan is toegestaan. Na verhoor op het politiebureau kon ze weer naar huis.
'Hard gegaan'Ze kan zich ook gaan opmaken voor een verzekeringskwestie. Volgens Dingemans is de schade aan zijn auto minstens vijfduizend euro. "Het moet hard zijn gegaan, want de wagen is over de stoeprand getild en daarna tegen het huis gebotst. Van de woning is overigens alleen het kozijn van de voordeur ontwricht." Ondanks alle schrik en rompslomp nog een meevaller dus.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.