Drukte in Brabant: 20 miljoen kerstkaarten en miljoenen cadeautjes

WAALWIJK/DEN BOSCH - Het is topdrukte bij PostNL in Den Bosch en bij Docdata in Waalwijk. Want in de dagen voor kerst worden nog miljoenen kerstkaarten verstuurd. En vanuit Waalwijk gaan voor Bol.com miljoenen kerstcadeautjes het land in. In deze dagen voor kerst worden er veertien pakketjes per seconde verwerkt.
In het weekend voor kerst zijn de Brabanders massaal de kerstkaarten gaan schrijven, ziet Jan van Limpt van PostNL. Hij kijk naar de lopende band waar op dat moment 35.000 kerstkaarten op liggen.

Één miljoen kaartjes
Deze ochtend zijn er een half miljoen kerstkaarten bij PostNL in Den Bosch verwerkt. Het is aanpoten om alle kaartjes op tijd op de deurmat te krijgen. En daarom krijgen de machines, en ook de medewerkers, tot aan kerst geen rust bij de postverwerker. Nederlanders versturen dit jaar 100 miljoen kerstkaarten, 20 miljoen daarvan worden in Den Bosch verwerkt.


Online weer populairder
Ook bij het distributiecentrum van Docdata draaien de machines 24 uur per dag door. Bij het bedrijf in Waalwijk worden de pakketjes van onder andere Bol.com en De Bijenkorf ingepakt en verstuurd. Het gaat in de week voor kerst om 14 pakketjes per seconde. Vandaag is de uitschieter met 380.000 producten.

Bij Docdata merken ze ieder jaar weer dat het online shoppen populairder wordt. Dit jaar worden er via het distributiebedrijf veertig procent meer pakketjes verstuurd dan vorig jaar.