Afpersers voormalig NAC-speler Martien Vreijsen veroordeeld, 'Op meedogenloze wijze afgeperst'

23 december 2016 om 18:09
nl
Het gerechtshof in Amsterdam heeft vrijdag aan negen verdachten straffen opgelegd tot 42 maanden voor onder meer het organiseren van illegale pokeravonden, witwassen, wapenbezit en het afpersen van voormalig profvoetballer Martien Vreijsen.
Profielfoto van Verschuren Corné
Geschreven door
Verschuren Corné

Eerder werden de verdachten door de rechtbank in Haarlem al veroordeeld wegens het organiseren van illegale pokeravonden bij voetbalclub Young Boys en onder meer het witwassen van pokeropbrengsten.
Oud-speler NAC, Feyenoord en FC TwenteTwee verdachten zijn veroordeeld voor afpersing van Vreijsen, oud-speler van NAC, Feyenoord en FC Twente. Eerder constateerde de rechtbank dat hij 'op meedogenloze wijze' was afgeperst door voormalig IRT-informant Kris J.. Deze verdachte eiste bij Vreijsen thuis betaling van een rekening van ruim 50.000 euro. Het ging om een factuur aan een failliete onderneming waarbij Vreijsen betrokken was.
Vreijsen was zo bang dat hij het geld binnen enkele dagen zelf in de kantine van Young Boys afleverde. J. belazerde vervolgens zijn opdrachtgever door het geld in eigen zak te steken,zo bleek tijdens de zitting.
Haarlemmer J. maakte begin jaren negentig furore in de onderwereld doordat hij als 'groei-informant' van het toenmalige interregionale rechercheteam ongestraft grote hoeveelheden softdrugs kon importeren. Door falend politietoezicht hield hij een vermogen over aan de handel.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.