Stijn Vreven vol goede moed over NAC Breda: 'Op korte termijn zoveel mogelijk wedstrijden winnen'

BREDA - 'We gaan er alles aan doen om een sportieve vibe te creëren tussen supporters en spelers." Stijn Vreven heeft zijn eerste verwachtingen als nieuwe trainer van NAC Breda geuit. De oud-speler van onder meer FC Utrecht werd maandagmorgen gepresenteerd.
Vreven gaat bij NAC aan de slag als opvolger van de ontslagen Marinus Dijkhuizen. Hij tekende een contract tot en met het eind van het seizoen, met de optie om het contract te verlengen. De benoeming van de 43-jarige Vreven werd afgelopen weekend al een feit.

Ontslagen bij Waasland-Beveren
De tweevoudig Belgisch international stond eerder als speler ook op de loonlijst bij Vitesse en ADO Den Haag. In oktober 2016 werd Vreven als trainer ontslagen bij de Belgische voetbalclub Waasland-Beveren.


Vreven weet uit zijn actieve periode in ons land dat het kan spoken bij NAC. “Ik ken het dna van de club, wat erg belangrijk is. Als speler kwam ik hier vaak, dat was vaak erg lastig. Ik weet wat er nodig is om hier speler te mogen zijn”, zo zei hij tijdens de persconferentie, meldt NAC Fanzine De Rat.

'WIJ-gevoel terugbrengen'
“Binnen de staf heb ik met Jelle ten Rouwelaar en Rob Penders twee NAC-iconen. Dat moeten we benutten om het WIJ-gevoel terug te brengen in deze zeer jonge spelersgroep. Verliezen kan gebeuren, maar de manier waarop is ook heel belangrijk. Ik vind dat de spelers tot aan het gaatje moeten gaan, iedere wedstrijd. Ik wil het wij-gevoel weer terug krijgen zodat het publiek weer achter de club en de spelers kan gaan staan.”

“Ik zit hier niet voor niks, een collega van mij is ontslagen, dus er is wat aan de hand. Ik voel de professionaliteit bij NAC. Het is een eredivisieclub, maar de realiteit is dat we achtste staan in de eerste divisie. Iedereen hier smacht naar de eredivisie, we willen ook graag snel terug. Maar vooral willen we interactie met de supporters. We moeten in de play-offs komen, dat is het doel.”