Video

Poep en pis ontwijken in trappenhuis van appartementcomplex in Breda

2 januari 2017 om 14:10 • Aangepast 21 november 2020 om 04:43
nl
"Ik ga niet meer met de trap! Je stapt in de poep of de pis en soms moet je er zelfs overheen springen." De bewoners van een appartementencomplex aan het Van Coothplein in Breda zijn er helemaal klaar mee.
Profielfoto van de Schipper Eva
Geschreven door
de Schipper Eva

Al een paar maanden hebben zij last van ongenode gasten. Met name in de gezamenlijke ruimtes wordt er drugs gebruikt, gedeald en ligt er overal viezigheid. De junks en daklozen worden binnengelaten door twee bewoners, dat blijkt ook uit een brief van wooncorporatie AlleeWonen.
"Sinds een maand of twee is het heel erg. Ze staan gewoon te plassen in de lift!" aldus bewoonster Trudy van der Kleijn-Braspenning.

Wachten op privacy instellingen...

Lepel verwarmen in containerruimte"D'r zijn hier tientallen bewoners die elke keer klachten indienen. Er is overlast van zwervers, maar ook van drugsdealers", vertelt mevrouw Van der Kleijn-Braspenning. "Soms gaan ze de containerruimte in, met z'n tweeën. Wij zijn niet achterlijk."

Wachten op privacy instellingen...

Medebewoonster Mia Poppelier vertelt: "Vorige week ging ik het vuil beneden brengen. Zit daar zo'n griet een lepel met een vuurtje te verwarmen, drugs te gebruiken. Dan stuur je ze weg, maar zolang ze weten dat ze binnengelaten worden, komen ze toch terug. Het is dweilen met de kraan open."

Wachten op privacy instellingen...

Ruim 40 klachtenDe bewoners hebben al heel veel klachten ingediend bij wooncorporatie AlleeWonen, de beheerder van het complex. "We hebben veertig tot vijftig klachten ontvangen", vertelt Mark van der Steen, woordvoerder van AlleeWonen. "We begrijpen dat dit een heel vervelende situatie is en dat dit niet fijn is."
Waarom de drugsverslaafden en daklozen juist in het complex aan het Van Coothplein zitten, heeft volgens Van der Steen twee oorzaken. "We zien dat de daklozen en verslaafden zich verspreiden naar andere plekken in de stad. Verder woont hier een aantal mensen met een rugzakje. Die trekken ook weer dat soort mensen aan", is zijn uitleg.
VerbodDe wooncorporatie heeft een brief gestuurd naar alle bewoners. In die brief staat onder meer dat de meest gemelde klacht gaat over de aanloop van junks en daklozen naar twee adressen in het gebouw. AlleeWonen heeft de bewoners van deze adressen aangesproken en gesommeerd ervoor te zorgen dat de overlast stopt. Ook hebben drie junkies een pandverbod ontvangen. Alleen is er tot nu toe nog niets veranderd volgens de bewoners.
Half januari zit AlleeWonen samen met verschillende instanties, zoals de politie en de gemeente Breda, om de tafel om te kijken naar een oplossing.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.