Nog steeds die piep: situatie parkeergarage Meerhoven duurt voort

2 januari 2017 om 18:31 • Aangepast 21 november 2020 om 04:42
nl
Bewoners en winkeliers van winkelcentrum Meerrijk in Meerhoven hebben al maanden last van het problematische brandalarmsysteem van hun parkeergarage. Eerst ging het alarm constant af en sinds november is het systeem gedeeltelijk uitgeschakeld, met alle gevolgen van dien.
Profielfoto van Bell Stephen
Geschreven door
Bell Stephen

De verschillende betrokken partijen sturen de gedupeerden van het kastje naar de muur. De gemeente Eindhoven fungeert inmiddels als bemiddelaar en er is een onafhankelijk onderzoek in gang gezet. Eind februari moet een oplossing komen. Wie voor de kosten moet opdraaien, is nog verre van duidelijk. De aannemer die het gebouw ontwierp, is inmiddels failliet.
LEES OOK: Brandalarm parkeergarage blijft maar loeien, omwonenden zijn het spuugzat
Bewoonster Martine Engels startte onlangs een petitie om er voortgang in te krijgen. Ze vertelt dat zowel de bewoners als winkelhouders de situatie beu zijn, maar alleen de bewoners zich daarover durven te uiten. De winkelhouders zijn namelijk huurders van eigenaar DELA en willen geen problemen met de pandeigenaar.

Door het veel onnodig afgaan van het alarm, wordt het alarm volgens Martine Engels nooit serieus genomen, met alle mogelijke gevolgen van dien. Twee weken geleden was er een melding van een smeulende auto in de parkeergarage, ondanks dat het alarm niet afging. Het alarmsysteem is nu gedeeltelijk uitgeschakeld, met uitzonderlijke toestemming van de brandweer. Het is hopen dat er niet meer ongeregeldheden ontstaan voor eind februari, wanneer het onderzoek wordt afgerond.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.