Politie arresteert 'zeer verwarde man' met vuurwapen bij opvanghuis in Tilburg

5 januari 2017 om 14:58
nl
Bij de maatschappelijke opvang Traverse aan de Reitse Hoevenstraat in Tilburg is woensdagavond een 51-jarige man met een vuurwapen opgepakt door een arrestatieteam van de politie. De man was volgens een woordvoerder van de politie zeer verward.
Profielfoto van Frances Vermeeren
Geschreven door
Frances Vermeeren

De melding over de gewapende man kwam vanuit Traverse zelf, een opvangplek voor kwetsbare mensen. De instelling meldde dat een cliënt in zijn kamer zat met een pistool.
Na een tijdje gaf de man uit Tilburg zich over en pakte de politie het vuurwapen af. De arrestatie is 'zonder geweld' afgehandeld, aldus de woordvoerder. Bij de arrestatie waren ook medewerkers van de GGZ aanwezig.
Niet naar bureauVolgens de politie is de man aangehouden maar in verband met 'zijn toestand' is hij niet naar een bureau gebracht. Hij blijft onder toezicht van de GGZ. De politie onderzoekt hoe de man aan een vuurwapen kwam.
SuïcidaalVolgens een woordvoerder van Traverse heeft de man niemand bedreigd. De cliënt heeft suïcidale neigingen. "Dat wisten we. Maar niet dat dit zodanig was dat hij een vuurwapen mee naar binnen zou nemen", aldus de voorlichter.
Het incident is voor de Traverse geen aanleiding om strengere procedures in te voeren. "De mensen die bij ons wonen zijn vrij en wonen zoals u en ik", vertelt de woordvoerder. "Wij gaan geen detectiepoortjes installeren."
Kamercontroles
De maatschappelijke opvang laat verder weten dat wel elke week kamercontroles worden uitgevoerd maar dat eerder geen vuurwapen is aangetroffen in de kamer van de Tilburger. Ook wordt het incident geëvalueerd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.