Video

Ebert Dollevoet niet blij met zijn navigator: ‘Dakar Rally is geen kinderfeestje'

6 januari 2017 om 18:38
nl
Ebert Dollevoet is niet te spreken over de kwaliteiten van zijn navigator. Zijn negende poging om de Dakar Rally uit te rijden mislukte door een navigatiefout in de vierde etappe. De coureur uit Valkenswaard kwam daardoor vast te zitten in de duinen. "De navigatiefouten speelden eigenlijk al vanaf het begin", laat Dollevoet aan Omroep Brabant weten.
Profielfoto van Milicevic Martin
Geschreven door
Milicevic Martin

Twee dagen geleden verloor Dollevoet de linkerkant van zijn auto. Ook dat kwam door een navigatiefout. "Dit is niet zomaar een kinderfeestje. Als je hier naartoe reist, moet je gewoon goed voorbereid zijn", aldus een teleurgestelde Dollevoet.
'Niet voorbereid'Volgens de coureur uit Valkenswaard heeft zijn navigator het klusje onderschat. "Navigeren is een vak apart. En als je dan hier komt en je bent niet voorbereid, dan is dat voor mij nog zuurder. Zeker omdat ik al zoveel jaar mijn best doe om de finish te halen."
Het is nog maar de vraag of hij nog een tiende poging gaat wagen. "Ik zou het best willen, maar de schaamte en de druk is zo hoog dat ik mij afvraag of ik het wel moet doen. Ik denk het niet."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.