De Rooy wint rit niet, maar blijft wel eerste in klassement

SON - Gerard de Rooy heeft maandag zijn leidende positie bij de trucks vastgehouden. De coureur uit Son won de ingekorte etappe in de Dakar Rally niet, maar verloor nauwelijks tijd.
De verschillen tussen de klassementstoppers waren sowieso klein. Dat had vermoedelijk te maken met de afstand die er moest worden afgelegd. Door het slechte weer werden er een stuk minder kilometers gereden.

Ton van Genugten uit Eersel was de beste Brabander. Hij werd tweede. De Rooy moest genoegen nemen met de vierde plaats in de etappeuitslag. De Rus Sotnikov won de rit.

LEES OOK: Van Genugten tweede (en de andere Brabantse uitslagen) in etappe 7 Dakar Rally

Slechte dag Koolen
Bij de quads had Kees Koolen een slechte dag. Koolen won vrijdag nog een etappe, maar had maandag slechts een bijrol. Hij werd zestiende en moest ruim een uur toegeven op de winnaar.

Erik van Loon, die bij de auto's meedoet, werd dertiende. Van Loon had veel pech en kreeg twee lekke banden. Hij verloor een kwartier. In het algemeen klassement staat de inwoner van Eersel nu op de negentiende plek.

LEES OOK: Deelnemers aan Dakar Rally doen de groeten aan het thuisfront

In een liveblog hielden we je de hele dag op de hoogte van alle ontwikkelingen in de Rally. Hieronder kun je alles teruglezen.

De liveblog kun je ook bekijken in een groot scherm.
Meer over dit onderwerp:
dakar dakar rally gerard van rooy autosport