Bert (72) filmt reddingsactie en heeft meteen een Facebookhit: 'Dat ik dit nog mag meemaken'

10 januari 2017 om 08:45 • Aangepast 21 november 2020 om 04:30
nl
Het was de eerste keer dat hij een filmpje op Facebook plaatste en het werd meteen een regelrechte hit op internet. De video die Bert van Dalen (72) maakte van een jongetje dat door de brandweer van het ijs wordt gered, is al bijna anderhalf miljoen keer bekeken. En dat had hij zelf nooit verwacht.
Profielfoto van Wijffelaars Mariëlle
Geschreven door
Wijffelaars Mariëlle
Wachten op privacy instellingen...

"Ik zag het mannetje op het ijs zitten en de brandweer kwam er aan", vertelt Van Dalen. "Ik besloot het te filmen en op Facebook te zetten. Ik deed dat om te laten zien dat de hulpdiensten veel goed werk doen. Want die krijgen het vaak flink voor de kiezen."
Hit op internetEn dat zijn actie gewaardeerd wordt, is duidelijk. Het filmpje is bijna anderhalf miljoen keer bekeken en duizenden keren gedeeld. "Een hit op internet. Dat ik dat nog meemaak op mijn leeftijd", zegt Van Dalen lachend. "Ik gebruik Facebook vooral om contact te houden met mensen, zoals mijn kleinkinderen. Ik zet er zelden iets op."
De 72-jarige is eigenlijk even een BN'er geworden. "Ach, al die aandacht. Van mij hoeft het allemaal niet zo. Ik heb dat nooit zo bedoeld." Lachend: "Maar eigenlijk is het ook wel leuk."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.