Zorgen om Thalita de Jong na valpartij, Marianne Vos wint veldrit Hoogerheide

HOOGERHEIDE - Veldrijdster Thalita de Jong is in de eerste ronde van de veldrit in Hoogerheide hard ten val gekomen. De renster uit Ossendrecht probeerde daarna het nog wel, maar stapte kort tijd later uit de wedstrijd. De Jong is direct naar het ziekenhuis gegaan voor onderzoek. De renster heeft nog geen duidelijkheid en moet morgen terug naar het ziekenhuis voor een mri-scan.
Het is nog niet duidelijk hoe ernstig De Jong geblesseerd raakte door de val en wat de gevolgen zijn voor het WK veldrijden volgende week in het Luxemburgse Bieles. De Jong is de regerend wereldkampioene veldrijden.


De Jong ging snel van start en reed vanaf de start op de eerste positie. De oorzaak van de valpartij is niet duidelijk.

Winst Marianne Vos
Marianne Vos was heer en meester bij veldrit voor de vrouwen. Twee ronden voor het einde schudde Vos haar naaste belagers van zich af en ging er alleen vandoor. Lucinda Brand eindigde als tweede. Annemarie Worst legde beslag op de derde plaats.

Bevestiging
“Het ging súpersnel”, zei Vos na afloop. “Elke ronde werd het gladder en de bochten soms onvoorspelbaar. Dat zag je al aan de valpartijen. Dan weet je dat je geen gekke dingen moet doen.”

Vos lijkt de huizenhoge favoriet voor de eindzege op het WK, maar bleef als altijd reëel. “Het is prettig dat ik bevestiging heb dat ik er goed voor sta, maar het garandeert niks.”

Vos deed in het wereldbekerklassement, gewonnen door Sophie de Boer, niet mee omdat ze pas halverwege het seizoen instapte. Sinds haar terugkeer in het veld, na afwezigheid van een kleine twee jaar door tal van blessures, won ze vrijwel elke wedstrijd waarin ze uitkwam.