PSV knokt zich in bizarre wedstrijd langs sc Heerenveen

EINDHOVEN - In een even spannende als bizarre wedstrijd is PSV in het kielzog gebleven van koploper Feyenoord en Ajax. De Eindhovenaren bogen in de slotminuten een achterstand om tegen sc Heerenveen: 4-3.

Reza Ghoochannejhad leek zich in Eindhoven te ontpoppen als kwelgeest voor PSV. De Iraniër scoorde driemaal voor de Friezen; een wapenfeit dat ze in het Philips Stadion niet meer hadden gezien sinds Ruud Geels in 1978.

Ghoochannejhad opende de score met een fraaie treffer, maar PSV kwam in de eerste helft sterk terug en leek de Friezen onder de voet te gaan lopen toen Davy Pröpper en Gaston Pereiro de thuisploeg nog voor rust op 2-1 hadden gezet.  

Reza-show
Na rust schoot 'Reza' echter uit het niets en op prachtige wijze de 2-2 tegen de touwen en miste PSV, zoals het hele seizoen, legio kansen. Pereiro maakte het nog het bontst door een strafschop te missen; PSV's dertiende in de laatste 21 pogingen vanaf elf meter.

Toen Ghoochannejhad Heerenveens derde liet aantekenen, leek PSV de klos. Door de late goals van Marco van Ginkel en Hector Moreno is het titelsprookje echter nog steeds levend. Op het nippertje.
Meer over dit onderwerp:
psv heerenveen voetbal
Deel dit artikel: