Nieuwe intercityverbinding tussen Breda en Den Haag via HSL-spoor

23 januari 2017 om 12:08
nl
Treinreizigers kunnen vanaf maandag gebruikmaken van een intercityverbinding tussen Breda en Den Haag. De trein rijdt twee keer per uur richting de Randstad. Dat gebeurt voor een groot deel over het HSL-spoor.
Profielfoto van Verschuren Corné
Geschreven door
Verschuren Corné

De NS draaide sinds maandag 19 december al proef met deze nieuwe intercitydienst. De afgelopen maand stopte er al twee keer per uur een lege intercitytrein op het station van Breda. De trein is ook langer en heeft geen zes maar negen rijtuigen. De trein mag op het traject 160 km, voor de reizigers levert dat tijdswinst op.
Station EindhovenVanaf april is het de bedoeling dat deze verbinding wordt doorgetrokken naar Eindhoven. Tot die tijd hebben reizigers uit die richting een overstap op station Breda. Volgens een NS-woordvoerder hebben deze reizigers een overstaptijd van drie minuten. Om de reizigers tegemoet te komen rijdt er een extra intercity tussen Eindhoven en Breda.
De NS gaf 80 machinisten en 160 hoofdconducteurs een opleiding voor de HSL. De machinisten rijden straks voor het eerst op dit traject en ook de conducteurs maken kennis met de HSL.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.