Video

Laatste wens van overleden Jeanine vervuld: 18 nieuwe tv's voor ziekenhuis

24 januari 2017 om 14:25
nl
De ernstig zieke Jeanine van Kollenburg had nog één wens: fatsoenlijke televisies in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg. Jeanine is inmiddels overleden, maar haar wens is nu toch in vervulling gegaan. Nu kunnen patiënten die intensieve behandelingen ondergaan hun favoriete series en films kijken.
Profielfoto van Vermonden Ronnie
Geschreven door
Vermonden Ronnie

Lieke van Beers was de partner van de aan borstkanker overleden Jeanine. Omdat Jeanine de televisies in het ziekenhuis vervloekte, besloot Lieke alles in het werk te stellen om interactieve televisie mogelijk te maken. "Jeanine kreeg tijdens de chemo vaak last van haar ogen. Ze kon de kleine lettertjes van de ondertitels nauwelijks lezen. De tv's waren niet meer van deze tijd", aldus Lieke van Beers.
AfleidingVolgens Lieke was het daarom de grote wens van Jeanine om interactieve televisies op de afdeling te krijgen. "Ze vond het moeilijk om te kijken naar de vloeistof die haar werd toegediend. De televisie was daarom een belangrijk voor haar, gewoon om haar gedachten te kunnen verzetten", legt Van Beers uit.  
Lieke is veilingexpert en zette haar beroep in om haar doel te bereiken. Ze haalde samen met Nel Donders, de moeder van stylist van het zuiden Roy Donders, zakenrelaties over om spullen voor een ziekenhuisveiling in te brengen. Zo werden kledingstukken uit de winkels van Roy en Rian Donders aangeboden, maar bijvoorbeeld ook dinercheques en schilderijen. "Nel is zo'n lieve vrouw", vervolgt Lieke. "Ze vroeg bijvoorbeeld tijdens de kermis mensen om geld wanneer ze met haar op de foto wilden. Allemaal bestemd voor de actie".
Wens komt uit Inmiddels was het bedrag hoog genoeg voor achttien nieuwe televisies voor de twaalf behandelkamers. Zo kunnen patiënten tijdens een chemokuur de soms urenlange wachttijd vullen met het kijken naar goede films en series. Helaas maakte Jeanine zelf de komst van de televisies niet meer mee. Ze stierf in 2015 op 47-jarige leeftijd. "Toch ben ik blij en dankbaar dat ik dit voor haar heb mogen doen. Het was immers haar grote wens", zegt haar partner.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.