Floor van den Brandt woont al tien jaar in Friesland maar voelt zich absoluut geen Fries

24 januari 2017 om 16:35 • Aangepast 21 november 2020 om 04:07
nl
Floor van den Brandt woont al bijna tien jaar in Friesland. De professioneel schaatsster uit Haarsteeg heeft echter geen goed gevoel bij die provincie, na haar carrière keert ze dan ook zo snel mogelijk terug naar Brabant. Vanuit Friesland zijn de reacties op haar uitlatingen niet positief.
Profielfoto van Eijkhout Fabian
Geschreven door
Eijkhout Fabian

"Of ik me weleens Fries voel? Nee, nee, nee!", zegt Van den Brandt in Trouw. "Ik ben zeker weten Brabants en dat blijf ik ook. Ik woon al bijna tien jaar in Friesland, dat moest voor het schaatsen. Na mijn carrière ga ik weer in Brabant wonen."
'Ga maar weg'"Brabant is een gezellige, leuke provincie. Dat past bij mij", zegt de 26-jarige Van den Brandt. "Het is dat ik schaatsster ben geworden, anders was ik net als mijn vriendinnen in het dorp Haarsteeg gebleven."
Van den Brandt hoort kinderen op straat ook niet graag Fries praten, dan denkt ze: doe eens normaal. De mening van Van den Brandt zorgt voor verbazing en irritatie op Twitter. 'Wat ontzettend dom', 'Ga weg, je hoeft hier niet te zijn' en 'Ondankbare muts' zijn reacties op Twitter.

Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.