NAC pakt op het nippertje een punt in Maastricht

27 januari 2017 om 22:48
NAC heeft vrijdagavond met 1-1 gelijkgespeeld tegen MVV. In Maastricht vielen beide goals pas laat in de tweede helft. Invaller Patrick N'Koyi tekende voor de 1-0 en een eigen goal bracht de eindstand in de 90e minuut op 1-1.
Profielfoto van Ronald Sträter

De eerste kans van de wedstrijd was voor de thuisploeg. Een schot van MVV'er Luis Pedro werd echter geblokt en de herkansing door Ricardo Ippel werd overgeschoten.
Puntje van de stoelDaarna duurde het een flinke poos voordat de toeschouwers in De Geusselt weer naar het puntje van hun stoel konden. In de 23e minuut was MVV namelijk heel dicht bij een goal. Pieter Nys kon vrij inschieten, maar hij schoot de bal over.
Een minuut later was er weer zo'n enorme kans voor de thuisploeg. Een 'vliegende kopbal' van Luis Pedro werd echter knap gekeerd door NAC-doelman Brondeel. Vlak daarna kreeg NAC dan eindelijk ook een mogelijkheid. Na een corner werd een schot van Robbie Haemhouts gekraakt.
Brondeel goed bezigZeven minuten voor rust greep NAC-doelman Jorn Brondeel opnieuw uitstekend in. Hij voorkwam een tegengoal, ditmaal door een schot van Kelechi Nwakali te pakken.
Omdat Dessers op slag van rust een kans om zeep hielp door over de bal te maaien, gaan beide ploegen met 0-0 de kleedkamer in.
Kansen voor NACDe eerste serieuze mogelijkheid na rust was voor NAC. In de 59e minuut schoot Giovanni Korte op de paal, waarna de rebound van Shane O'Neill over ging.
Een vrije trap van Garcia, niet veel later, leverde ook bijna een goal op voor de Bredase gasten. Keeper Geens tikte de bal echter met moeite uit de benedenhoek.
MVV scoort tweemaalMaar uiteindelijk viel de goal aan de andere kant. MVV reet in de 76e minuut de verdediging van NAC open, waarna invaller Patrick N'Koyi simpel de 1-0 kon binnen tikken.
NAC probeerde daarna nog wel, schoot nogmaals op de paal, maar kwam niet meer op gelijke hoogte. Zo leek het, want een eigen goal van MVV'er Leroy Labylle in de 90e minuut leverde NAC alsnog een punt op. "Een terechte uitslag", vond uitblinker Jorn Brondeel.