Video

9-jarige Donita uit Breda zoekt een nier voor haar zieke moeder

7 februari 2017 om 18:31 • Aangepast 21 november 2020 om 03:46
nl
Een emotionele oproep van de 9-jarige Donita op Facebook. Het meisje is op zoek naar een nier voor haar moeder, die vier dagen in de week in het ziekenhuis aan een dialyseapparaat moet hangen. De kans dat ze volgens Donita een nieuwe nier vindt, is niet zo groot, omdat ze een bijzondere bloedgroep heeft.
Profielfoto van Verhoeven Dirk
Geschreven door
Verhoeven Dirk

Donita ziet het op Facebook vaak gebeuren. “Dus ik probeer het ook maar eens,” schrijft ze. Ze is op zoek naar een nier voor haar 41-jarige moeder. Die kreeg al eerder een nieuwe nier, maar die werd afgestoten. Nu staat ze al een tijdje op de spoedlijst, maar vooralsnog is het nog niet gelukt om een niet te vinden.
GedichtHet meisje vraagt hulp en doet dit met een gedichtje. “Een nier voor mijn mama, doet mij veel verdriet. Al is er niemand die dit aan mij ziet. Ziekenhuis in, ziekenhuis uit en nog steeds komen we niet vooruit. Er zal in deze wereld toch iemand zijn die alle problemen weg kan nemen en vooral de pijn.”[facebook:https://www.facebook.com/donita.vissers/videos/1925392251042870/]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.