Video

Emotionele oproep van 9-jarige Donita voor zieke moeder maakt veel los

8 februari 2017 om 12:04 • Aangepast 21 november 2020 om 03:45
nl
De emotionele oproep die de 9-jarige Donita uit Breda op Facebook deed levert veel reacties op. Het meisje is op zoek naar een nier voor haar moeder, die vier dagen in de week in het ziekenhuis aan een dialyseapparaat moet zitten. De hulp is hard nodig, omdat moeder Cindy het zonder nier niet heel lang meer vol houdt. “Het gaat niet goed met me, ik voel me gewoon ziek", zegt ze.
Profielfoto van Verhoeven Birgit
Geschreven door
Verhoeven Birgit

Donita ziet het op Facebook vaak gebeuren. “Dus ik probeer het ook maar eens", schrijft ze. Ze is op zoek naar een nier voor haar 41-jarige moeder. Die kreeg al eerder een nieuwe nier, maar die werd afgestoten. Nu staat ze al een tijdje op de spoedlijst, maar het is nog niet gelukt om een nier te vinden.
GedichtHet meisje vraagt hulp

en doet dit met een gedichtje. “Een nier voor mijn mama, doet mij veel verdriet. Al is er niemand die dit aan mij ziet. Ziekenhuis in, ziekenhuis uit en nog steeds komen we niet vooruit. Er zal in deze wereld toch iemand zijn die alle problemen weg kan nemen en vooral de pijn.”[facebook:https://www.facebook.com/donita.vissers/videos/1925392251042870/]
Met moeder Cindy gaat het ondertussen steeds slechter. Ook vindt ze het moeilijk om te zien dat het haar dochter zo bezig houdt. “Het doet toch zeer dat je zo ziek bent en echt gewoon helemaal niks meer kan”. De kans dat Donita een nieuwe nier voor haar vindt, is niet zo groot. Cindy heeft een bijzondere bloedgroep: O positief.
Reacties De oproep van Donita wordt veel geliket en is al honderden keren gedeeld op Facebook. Onder het bericht verschijnen veel steunbetuigingen van mensen die haar een hart onder de riem willen steken. Ook heeft er zich al iemand gemeld met de juiste bloedgroep die wil helpen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.